For å nå ut til flinke folk som kan velge og vrake i jobber, valgte kommunikasjonsbyrået Smidesang & Lyng på vårparten å snu den klassiske rekrutteringsprosessen på hodet og gi kommunikasjonsfolk muligheten til å velge eller vrake dem. 

Resultatet ble et «omvendt jobbintervju», på en ganske annerledes karriereside, hvor byrået svarer på spørsmål om alt fra lønnsnivå og utviklingsmuligheter, til kultur og work/life balance.

Kampanjen gikk på luften i slutten av september i fjor og resulterte i over 600 søkere. Den som til slutt trakk det lengste strået, er den prisvinnende designeren og animatøren Oscar Beckmann.

De siste årene har Beckmann jobbet i design- og animasjonsstudioet, Øyedrops. Han har 13 års erfaring fra kommunikasjonsbransjen, og drev i ni år eget selskap i California. Nå er han klar for nye utfordringer i Smidesang & Lyng.

- Dette var årets store julegave. Gjengen i Smidesang & Lyng er superflinke, og tørr å gå egne veier. Jeg gleder meg til å jobbe med folk som er gode på andre områder enn meg, og så skal jeg bidra til å løfte Smidesang & Lyng opp i Norgestoppen på design og animasjon, sier Beckmann.

- Omfattende prosess
Daglig leder i Smidesang & Lyng, Karoline Pedersen er veldig glad for å ha fått på plass Beckmann. 

- Oscar er enestående i faget sitt og en utrolig fin person, så jeg er veldig glad for at det ble akkurat han, sier hun til Kampanje. 

Ifølge Pedersen har responsen på kampanjen vært overveldende. 

- Det ble mye større enn vi hadde sett for oss. Det er 600 mennesker som fortjener å bli vurdert på en skikkelig måte, og skal ha god informasjon i prosessen. Det tar mye tid, sier hun til Kampanje. 

- I tillegg hadde vi innledende samtaler med over 60 stykker. Så det har vært omfattende, men det har først og fremst gitt mye, vært kjempegøy, og vi er trygge på at det også vil lønne seg, legger hun til. 

Har ambisjoner om vekst
- Kunne dere ikke ha lagt ut en vanlig stillingsannonse?

- Vi ville nå de flinkeste fagfolkene i bransjen, og gi dem en reell mulighet til å bli kjent med, velge eller vrake oss. Da holder det ikke med en stillingsannonse. Når ideen om å snu den klassiske rekrutteringsprosessen på hodet ramlet ned, syntes det som en ganske opplagt løsning, sier Pedersen. 

Hun forteller at stuntet har bydd på mange lærdommer. 

- For det første har vi lært at åpenhet og ærlighet fungerer mye bedre enn store, tomme ord – også i rekruttering. I tillegg har vi lært mye om egen bransje gjennom samtalene med alle vi har møtt i høst. Jeg håper vi klarer å holde kontakten med mange av de, for det jobber utrolig flinke og fine mennesker i kommunikasjonsbransjen. Både på kundesiden og i byråene.

Pedersen forteller at planen er å ansette flere i 2024, og at de holder kontakten varm med flere av søkerne. 

- Etter en høst hvor vi har brukt ekstremt mye tid og energi på rekruttering, er det tid for å gi kundene full oppmerksomhet. Nå skal vi først få Oscar skikkelig godt ombord, og jobbe for å lage rom til flere av de flotte menneskene vi har blitt kjent med. Oscar er den første av 600, men neppe den siste, sier hun.

Her kan du se promovideoen: