NPG Sports & Communications skal bistå løpebrødrene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen med sponsorsalg og kommersiell rådgivning. I tillegg skal byråleder og partner i NPG Sport & Communications, Espen Skoland, fortsette som pressetalsmann og kommunikasjonsrådgiver teamet.

Byrået har tidligere bistått brødrene i konflikten med far og tidligere trener Gjert Ingebrigtsen.

- Helt fra Henrik tidlig på 2010-tallet banet vei for en ny norsk løpergenerasjon og viste Norge og verden at det er mulig for en bygdegutt fra Sandnes å konkurrere med de aller beste i verden, har disse brødrene hatt en helt spesiell plass i idrettshistorien, sier Skoland.

- Filip tok stafettpinnen videre og beviste at disse brødrene bærer på noe helt spesielt. Jakob, med sin verdensrekord og sine mesterskap, er blitt en verdensstjerne, og har så vidt begynt på sin karriere. I tillegg har de alle sammen et genuint ønske om å overbringe sin kunnskap til kommende løpergenerasjoner, slik at arven og suksessen skal leve videre, sier Skoland. 

Les mer: Ny topplederjobb til Espen Skoland: - Han er selv skyld i det

Team Ingebrigtsen forteller at de er fornøyde med å ha fått på plass et rådgiverteam på plass rundt dem, slik at de kan fokusere mer på det sportslige. 

- Vi har hatt en god dialog med NPG Sport & Communication nå i høst og ser at vi har behov for tilrettelegging og støtte så vi tre kan konsentrere oss om løpingen. NPG fanger opp de behovene vi har med deres tjenester og vi ser frem til å komme i gang med et bredere samarbeid, sier Filip Ingebrigtsen.

NPG Sport & Communication eies av de to tidligere NFF-toppene Ronny Aasland og Svein Graff, og de to tidligere Discovery-toppene, Harald Strømme og nevnte Skoland. I ryggen har de fullservicebyrået NPG.

NPG Sport & Communication jobber i grenselandet mellom sport og næringsliv, spesialisert på områder som sponsorater, kommunikasjon, produksjon og strategi.

Les mer: Slutter i Warner Bros. Discovery - hentes til nytt PR-byrå av tidligere sjef