Tidligere kommunikasjonssjef i Bane Nor, Kristina Bolstad Picard var blant de første aktørene som kritiserte næringslivet for sitt manglende engasjement i den pågående krigen mellom Israel og Hamas. I etterkant har flere næringslivstopper og profiler meldt seg, blant andre gründerne Isabelle Rignes og Celise Skaar, og administrerende direktør i Flytoget, Ståle Nistov. 

Les mer: Vil ha slutt på Gaza-tausheten i næringslivet: - Har vært stille altfor lenge

Kristina Bolstad Picard rmener at det fortsatt er «altfor mange som ikke sier noe om den pågående krigen».

- Jeg lurer på om det kan skyldes at debattklimaet er såpass polariserende, undrer hun.

- Det som skjer i Gaza, er hinsides grusomt, og andelen sivile drept er anslått nå å være høyere enn i noen annen konflikt i nyere tid, inkludert verdenskrigene. I 2023 må vi kunne si at det er galt å drepe barn uten å bli beskyldt for å velge side eller fremme hat.

Derfor har hun nå slått seg sammen med fire andre, tre leger og en tannlege og laget Instagram-kampanjen som heter @Ikkekontroversielt. De har også laget hashtagen med samme navn, for å gjøre det enklere for de som vil heve stemmen og bryte tausheten, forteller Picard.  

- Gjennom kampanjen håper vi at vi som samfunn kan samle oss rundt et felles verdigrunnlag. Og så håper vi å bidra til et sunnere debattklima, tydeligere samfunnsengasjement fra næringslivet og mer press på politikere. 

Picard forteller at de åpnet Instagramkontoen på mandag og oppfordret folk til å være med å dele. Ifølge Picard har responsen vært overveldende. 

- Og kampanjen ruller nå mer eller mindre av seg selv, legger hun til 

- Mange synes vi har truffet med noe som kan være samlende og som mange kan stille seg bak. Det er veldig fint å se at så mange kjente profiler som når bredt ut, har lyst til å stille seg bak dette og heve stemmen og hjelpe andre til å gjøre det samme.

Så langt har de fått med seg profiler som Thea Sofie Loch Næss, Pia Tjelta, Cengiz Al, Henriette Steenstrup, Andreas Wahl, Sigrid Bonde Tusvik, Nils Ingar Aadne og mange flere. 

- Vi håper at kampanjen vil bidra til at barn som er i krise, får hjelp, og at barn i fremtiden ikke skal behøve å være bekymret for eget liv, helse og rettigheter, sier Picard.  

Les mer: Konsulenter står bak opprop til støtte for barn i Gaza: - Det angår oss alle