Svein Graff overtar rollen som daglig leder i Vålerenga Fotball etter Erik Espeseth. Det blir kjent i en pressemelding fredag morgen.

- Jobben som venter er formidabel, men utfordringer trigger meg. Jeg har et genuint ønske om å bygge en sterk klubbkultur og sikre solide kommersielle inntekter for å bidra til at Vålerenga på sikt blir en stabil toppklubb. Det er et stykke dit, men jeg har stor tro på at vi kan lykkes selv om vi ikke vet utfallet av denne sesongen. Jeg har hatt samtaler om veien videre med hovedaksjonær og styreledere, og vi er alle motiverte for denne oppgaven, sier Graff i meldingen.

Den nye Vålerenga-lederen leies i første omgang inn på fulltid i et år fra det nye PR-byrået NPG Sport & Communication, der han er partner. Selskapet skal også bistå Vålerenga med PR og kommunikasjon.

Daglig leder i NPG Sports & Communication er Espen Skoland, tidligere toppsjef i TV-konsernet Warner Bros Discovery.

- Svein og Vålerenga er en veldig god match, og for oss er det en stor ære å få bidra på det prosjektet Kjetil, Tuva og Svein nå er i ferd med å bygge. Vi liker å være der ting skjer, og det skjer noe i Vålerenga nå. Derfor er dette et veldig spennende partnerskap for oss, sier Espen Skoland.

Svein Graff har tidligere jobbet som mediesjef i Vålerenga Fotball fra 2008 til 2010. Graff har i tillegg hatt lederstillinger i Norges Fotballforbund (NFF), Norsk Toppfotball og Ullevaal Media Center.

Torsdag ettermiddag ble det kjent at NPG Sports & Communication bistår Skiforbundet i konflikten med Lucas Braathen. Svein Graffs bror Espen Graff er pressesjef i Skiforbundet.

Les også: Nytt PR-byrå bistår skiforbundet i Braathen-konflikten