Cato Husabø Fossen overtar jobben etter Daniel Torkildsen Lea, som i september meldte overgang til PR-bransjen.

Han har vært pressesjef i Høyres stortingsgruppe siden 2020 og er en av Erna Solbergs nærmeste rådgivere. Nå får han også et overordnet ansvar for kommunikasjonsarbeidet og fortsetter samtidig som pressekontakt for Solberg.

Stillingen som pressesjef avvikles i formen den har vært.

- Jeg er glad for å bli vist denne tilliten, og ser frem til å jobbe på videre sammen med gode kollegaer. De nye titlene medfører ingen revolusjon, men er mest en formalisering av den rollefordelingen vi i praksis har hatt en stund. Keep calm and carry on. Nå skal vi gi alt frem mot stortingsvalget i 2025, med mål om et størst mulig Høyre og en ny regjering i Norge, sier han i en pressemelding.

Iris Tveten har de siste årene vært nestleder for kommunikasjonsavdelingen, og var tidligere politisk rådgiver i Kommunaldepartementet under Jan Tore Sanner. Nå rykker hun opp til stillingen som informasjonssjef.

- Jeg gleder meg til å bli leder for en veldig dyktig kommunikasjonsavdeling. Høyres kommunikasjonsrådgivere er best i klassen. Vi skal fortsette å være et sted der folk har det veldig gøy og lærerikt på jobb, og et sted som tiltrekker seg noen av de mest spennende kommunikasjonstalentene, sier Tveten.

Høyre-leder Erna Solberg sier seg fornøyd med løsningen.

- At vi kan gjøre interne utnevnelser til disse jobbene viser at det gror godt i Høyre. Dette er en god løsning der både Cato og Iris får brukt sine styrker til det beste for partiet. Cato har tung kommunikasjonsfaglig bakgrunn fra journalistikken og fra å ha jobbet med meg i flere år, noe han heldigvis også skal fortsette med. Iris har solid og allsidig erfaring fra mange ulike roller i stortingsgruppen, regjeringsapparatet og før det igjen Unge Høyre. Sammen er de svært godt rigget for å lede kommunikasjonsarbeidet vårt, gi råd til politikere både på Stortinget og ute i landet, og være gode ledere for medarbeiderne våre.