Nåværende administrerende direktør og en av gründerne bak NPG Sport & Communication, Svein Graff, slutter som daglig leder i selskapet og går i stedet over i en ny rolle som forretningsutvikler og «fri midtbanestrateg».

- Selskapet går nå inn i en ny fase etter fire år med sterk vekst. Vi teller nå ni ansatte og ligger an til å doble omsetningen sammenlignet med fjoråret. Da må vi strukturere oss litt annerledes, og vi tror det er mest effektivt å ha meg i en fri midtbanerolle, sier Svein Graff.

Den som tar over etter Graff blir tidligere Warner Bros. Discovery-sjefen Espen Skoland.

- Det er egentlig bare å kondolere. Svein ønsket seg en friere rolle og da ingen andre i partnerskapet rakk opp hånda, ble det meg som måtte steppe inn og ta det administrative ansvaret, sier Espen Skoland, som blir ny administrerende direktør i NPG Sport & Communication.

Skoland kom til NPG Sport & Communications tidligere i år etter en lang karriere i TV-konsernet Warner Bros. Discovery der han også var kanalens siste norgessjef.  Nå klatrer han til topps også i NPG Sport & Communications.

Les også:  Tidligere Discovery-sjef tilbake på banen – skal jobbe med PR i nytt konsulenthus

- Selv skyld i det
NPG-gründer Svein Graff mener Skoland er den perfekte lederen for selskapets videre utvikling.

- For et år siden var Espen ansvarlig for all kommunikasjon i tre kontinenter for et av verdens største medieselskaper, samtidig som han styrte norgeskontoret til samme selskap med venstrehånd. Han er selv skyld i at det var naturlig at han tar det administrative ansvaret for butikken, sier Graff.

Svein Graff gründet opprinnelig selskapet for fire år siden sammen med NFFs tidligere kommersielle direktør Ronny Aasland.  I januar kom merkevarebyrået NPG inn på eiersiden, og det nye selskapsnavnet NPG Sport & Communication ble etablert. Siden har de to tidligere Discovery-toppene Espen Skoland og Harald Strømme kommet inn på eiersiden, og selskapet tilbyr i dag rådgivningstjenester til en rekke profiler, idrettsforbund og selskaper som opererer i skjæringspunktet mellom idretten og næringslivet.

Samtidig er det også klart at Marianne Aasland går inn i en ny rolle som viseadministrerende direktør eller chief operating officer. Aasland er i tillegg leder for verdiprosjektet «Like Muligheter».