Denne uken ble det nye Oslo-byrådet presentert av byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) og der dukket PR-topp og Høyre-politiker Julie Remen Midtgarden utnevnt til byråd for utdanning i Oslo. Hun var med på å starte Stordalen-byrået Storm Samfunn tilbake i 2021, sammen med idrettspresident Zaineb Al-Samarai.

Kort tid etter at det nye byrådet ble presentert, stilte bystyrerepresentant for SV, Omar Samy Gamal, en rekke habilitetsspørsmål rundt den nye skolebyråden. Midtgarden svarer Kampanje med at Storm har åpne kundelister.

- Jeg er opptatt av full åpenhet rundt dette. Det ble igangsatt prosesser for å fratre som daglig leder, styremedlem og salg av eierandeler dagen før byrådskonstitueringen. Noe av det første jeg gjorde da jeg kom inn i byrådsavdelingen på onsdag, var å ha et møte om habilitet slik rutinene i Oslo kommune er, skriver Midtgarden i en e-post til Kampanje.

Julie Remen Midtgarden har politisk erfaring fra blant annet Erna Solbergs regjering før hun kom til Storm i 2020. 

- Jeg fikk tilbud mandag ettermiddag, og svarte ja tirsdag formiddag etter å ha tatt en liten runde med familien, forteller hun.

Les mer: PR-sjef blir byråd i Oslo

- Trist å miste fine folk
Til Kampanje kunne styreleder i Storm Samfunn, Per Valebrokk, fortelle hvordan det føltes å miste to så sentrale profiler og partnere på kort tid.  I juni forsvant også partner og grunnlegger Zaineb Al-Samarai, fra PR-byrået etter at hun ble valgt til ny idrettspresident.

- Det er alltid trist å miste fine folk, men det er en fin bekreftelse på at vi faktisk har rekruttert de beste, sier Per Valebrokk.

Som følge av Midtgardens oppsigelse må hun selge seg ut av selskapet. Det samme måtte Al-Samarai da hun forsvant til Norges Idrettsforbund. Midtgarden har eid 12,5 prosent, og det er kun det formelle som gjenstår, får Kampanje opplyst.

Julie Remen Midtgarden legger til at det blir vemodig å forlate gode kollegaene i Storm, 

- Men samtidig er det et enkelt valg når jeg blir spurt om å bli utdanningsbyråd. Jeg er veldig motivert for å gjøre en best mulig jobb for alle barn og elever i Oslo, sier hun.

Les også: SV stiller habilitetsspørsmål om tidligere PR-topp i det nye byrådet