Scott Engebrigtsen startet denne uken i jobben som ny kommunikasjonssjef i Hovedorganisasjonen Virke. Han kommer fra stillingen som seniorrådgiver og fagansvarlig for finansiell kommunikasjon i kommunikasjonsbyrået Hill+Knowlton Strategies, tidligere Gambit H+K. Før det bekledde han ulike stillinger innen kommunikasjonsledelse i Telenorkonsernet gjennom 15 år, samt i Elkjøp Nordic.

Engebrigtsen sier han ser frem til å gå løs på spennende utfordringer hos en av norsk samfunnslivs viktigste premissleverandører.

- Virke representerer en næring som samlet står for halvparten av verdiskapningen i Norge. Denne viktige samfunnsrollen, kombinert med kompetansen som alle de flinke folka i Virke besitter, gjør at jeg gleder meg stort til å ta fatt, sier Engebrigtsen.

Virke, som er handels- og tjenestenæringens hovedorganisasjon, har over 25.000 medlemsvirksomheter som til sammen sysselsetter mer enn 300.000 personer. Engebrigtsen sier han ser frem til å jobbe for medlemmenes interesser, og trekker spesielt frem behovet for å synliggjøre medlemmenes enorme bidrag til norsk sysselsetting.

- Handels- og tjenestenæringen er Norges sysselsettingslokomotiv. 70 prosent av de som jobber i privat sektor har sin arbeidsdag i handels- og tjenestenæringen, og det er her flertallet av fremtidens jobber vil skapes. Det må vi synliggjøre, noe jeg gleder meg til å gjøre i samarbeid med resten av Virke-teamet, sier Engebrigtsen.

Direktør for samfunnspåvirkning i Virke, Stian Sigurdsen, sier han er svært glad for å ha Engebrigtsen på plass.

- Scott er en viktig forsterkning av laget. Hans erfaring og kompetanse vil bidra til at vi kommuniserer bedre og mer målrettet. I tillegg vil jeg trekke frem Scotts lederegenskaper, noe som er en styrke når han overtar ledelsen for vårt kommunikasjonsteam med umiddelbar virkning, sier Sigurdsen.

Han sier videre at Virke «er i gang med en omfattende strategiprosess.»

- I løpet av høsten vil vi lande vår strategi for de tre neste årene. Et av målene er i denne prosessen er å tydeliggjøre Virkes rolle i offentligheten. I dette arbeidet vil Scott være sentral, sier Sigurdsen