Torsdag rullet Aksjon for borgerlig valgseier ut en stor reklamekampanje i VG, Aftenposten og Stavanger Aftenblad som var frontet av tidligere TV 2-proifl og Høyres ordførerkandidat i Rauma, Gaute Grøtta Grav. Nå vil Høyre ha annonsene bort, skriver Dagens Næringsliv. Årsaken er at Høyre har bestemt seg for at de ikke vil motta penger fra aksjonsgruppen.

- Vi har nå bedt om at sitatene og bildene av vår kandidat fjernes, og vil rapportere inn kostnaden for det som allerede er brukt på dette, skriver Tom Erlend Skaug, generalsekretær i Høyre, i en e-post til DN.

Gaute Grøtta Grav legger seg flat overfor avisen.

- Jeg sa først nei til å motta penger fra denne aksjonsgruppen. Så spurte Schibsted Partnerstudio om jeg kunne bidra med sitater til en artikkel betalt av aksjon for borgerlig valgseier. Jeg ser i ettertid at jeg burde ha sagt nei, sier han.