I den nyeste episoden av Kampanjes podkast «Professoren & Praktiker’n» har førstelektor ved Høyskolen Kristiania, Kjell Terje Ringdal, tatt turen til studio og hva er vel et mer naturlig tema for sendingen enn politisk kommunikasjon og valgkampen.

- Arbeiderpartiet har ikke fått helt flyten, men de tapte dette for noen måneder siden, da de gikk knallhardt ut mot «lillavelgerne». Veldig skarpt, kritisk og kjip kommunikasjon, sier Ringdal i video- og podkasten som nå har rundet 100.000 avspillinger på Kampanjes flater. 

Ringdal forteller videre at han anser seg selv som en «lillavelger», altså en velger som kan tenke seg å stemme både på Høyre eller Arbeiderpartiet. I Norge anslår man at om lag 170.000 er «lillavelgere». 

- Jeg har tenkt at det var et bra parti. Stoltenberg-Arbeiderpartiet har vært mitt parti. Som har vært næringsvennlig og tenkt at det var okey å bo i storbyer og sånt, sier Ringdal. 

Han forteller at han for det meste av livet har stemt Ap, men at han nå ikke føler seg velkommen. 

- Plutselig ble jeg ikke velkommen. Jeg ble borte, og ble kritisert fordi jeg tjener over 6G. Det var en underliggende kritikk om at det å ligge i privat sektor ikke var bra. Det tror jeg var dramatisk for Arbeiderpartiet, for der forsvant det mye folk, fortsetter han. 

Her kan du se hele den nye episoden der retorikkeksperten Kjell Terje Ringdal gjester podkasten  «Professoren & Praktiker’n». 

Har passert 100.000 avspillinger 
 «Professoren & Praktiker’n» hadde premiere på Kampanjes flater våren 2022 og faste i studio professor ved BI, Lars Olsen, og bransjeveteran, Alf Bendixen. Sistnevnte forteller at programlederne knapt kjente til hverandre før de gikk inn i studio. 

- Det er hyggelig at vi har blitt så godt kjent på grunn av dette. Vi har det gøy sammen, lærer masse og blir kjent med mange nye folk. Jeg ser frem til hver innspilling med glede — det føles givende og gir meg bare positiv energi. Det er hyggelig å få tilbakemeldinger om at folk lærer noe av å høre på oss, sier Bendixen. 

Videocasten har i skrivende stund publisert 53 episoder siden oppstarten 8. april 2022 og Olsen forteller at det har vært lærerikt å drive podkasten. 

-Jeg trodde ikke at jeg som professor skulle lære så mye nytt som jeg faktisk har, faglig sett. Det har vært spennende å lære seg formatet, og å se at vi har hatt en vekst siden oppstart for 1 år siden. Vi har hatt utrolig mange spennende gjester med ulike tematikker, og responsen har vært utelukkende positiv. 

- Visste ikke hva jeg sa ja til
Det er Nora Fonneland Lund, salgs- og markedskonsulent i Kampanje, som har tatt på seg ansvaret med å produsere podkastene. Hun forteller at hun hadde null erfaring med podkastproduksjon før hun startet på prosjektet. 

- Jeg visste ikke helt hva jeg sa ja til da vi startet. Men jeg har lært masse underveis, og stortrives med det og i rollen som produsent for «Professoren & Praktikern». Alf og Lars er veldig dyktige, og samarbeidet mellom oss fungerer veldig godt, sier Fonneland Lund. 

Hun forteller at de som trio har kommet en lang vei i podkastproduksjonen etter litt «prøving og feiling» i starten. 

- Å se at konseptet treffer såpass godt er veldig gøy. En bonus er jo å få bli kjent med så mange interessante gjester som kommer på besøk i studio, sier Fonneland Lund. 

Styrer spakene:

Nora Fonneland Lund styrer til vanlig spakene i studio som produsent for podkasten «Professoren & Praktiker’n». - Å se at konseptet treffer såpass godt er veldig gøy sier Fonneland Lund. Foto: Eivor Eriksen.