Atle Lessum starter som senior kommunikasjonrådgiver i PR-byrået Sannum & Bergestuen 1. september. Han kommer sist fra stillingen som kommunikasjonsdirektør i Schibsted, hvor han har jobbet siden 2019. Det var i mars i år at Lessum offentliggjorde at han ville slutte i det børsnoterne medieselskapet.

- Da jeg forlot Schibsted i april i år hadde jeg bestemt meg for å bruke god tid på å finne ut hva jeg hadde lyst til å gjøre. Samtalene jeg over litt tid har hatt med Eva og Svein Tore har gjort meg veldig trygg på at dette er stedet jeg vil være, sier Atle Lessum i en pressemelding. 

Det var flere ting som tiltrakk Lessum til sin første jobb i byråbransjen.

- Kombinasjonen av veldig smarte og hyggelige folk, en meningsfylt kundeportefølje og at de setter gøy på jobb som selskapsverdi, har overbevist meg. Jeg kjenner meg veldig hjemme i verdigrunnlaget og har stor tro på virksomheten jeg nå skal bli med å bygge, sier Lessum.

Før jobben i Schibsted hadde Atle Lessum i mange år kommunikasjonsansvaret i flere områder av Telenor-konsernet, blant annet som pressetalsperson og ansvarlig for eksternkommunikasjon i både Telenor Norge og konsernet. Der jobbet han også i sin tid sammen med Schibsteds konsernsjef Kristin Skogen Lund. 

Han har også vært overordnet kommunikasjonsansvarlig for Telenor i Norden og for hele Telenor-gruppen.

Les også: PR-toppen i Schibsted slutter: - Jeg har jobbet med en av Norges beste konsernsjefer

- En stjernesignering
Daglig leder i Sannum & Bergestuen, Svein Tore Bergestuen, holder ikke igjen når han skal beskrive selskapets nye tilskudd.

- Dette er det vi i Sannum & Bergestuen kaller en stjernesignering. Med sin solide erfaring fra store børsnoterte tech-selskaper, brede kompetanse og sin inspirerende personlighet, vil Atle tilføre selskapet stor verdi, både faglig og kulturelt, sier Bergestuen i meldingen.

Han trekker frem Lessums kompetanse på topplederkommunikasjon, mediekunnskap og krisehåndtering som verdifulle bidrag inn i selskapet, og mener at Lessum vil være særlig viktig for kunder innen teknologi og kunder med internasjonale vekstambisjoner.

- Jeg ser frem til at våre eksisterende og kommende kunder skal få nyte godt av Atles kompetanse og humør, og forventer at han skal bidra sterkt både kommersielt og kulturelt, avslutter Bergestuen.

Deltar under Arendalsuka
Byrået skriver i meldingen at Lessum allerede har vært med i utvalgte prosjekter som tilknyttet partner før sommeren.

Som tidligere nevnt tiltrer han offisielt 1. september, men «tjuvstarter» som en del av Sannum & Bergestuens strategisamling under Arendalsuka.

- Sannum & Bergestuen er et frisk pust i kommunikasjonsbransjen og jeg gleder meg veldig til å bli en del av selskapet, avslutter Lessum.