Ny kommunikasjonsdirektør i Storebrand, Stig-Øyvind Blystad, henter inn kommunikasjonsdirektøren i XXL, Andreas Nyheim. Også kommunikasjonssjefen i Oslo Handelsstands Forening, Vibeke Hoff Norbye, begynner nå i kommunikasjonsavdelingen i konsernet.

- Dette er to knallsterke signeringer som vi er veldig stolte av. Begge er åpenbart svært faglig dyktige og har lang fartstid i bransjen, sier Blystad. 

Nyheim har tidligere vært kommunikasjonsrådgiver og talsperson for DNB-konsernet. Han har også fulgt bransjen som finansjournalist i Dagens Næringsliv og E24. Men har de siste par årene jobbet i den hardt pressede sportskjeden, XXL.

- Det blir gøy å komme inn i et sterkt fagmiljø i Storebrand. Først og fremst kjenner jeg Storebrand som en virksomhet med mange kunnskapsrike og hyggelige folk. Jeg ser frem til å bidra slik at vi deler denne kunnskapen med enda flere, og samtidig bygger tillit og utvikler Storebrand videre, sier Nyheim.

- Hvorfor slutter du XXL?

- Nå har jeg fått muligheten til å bli del av et sterkt fagmiljø i Storebrand og har lyst til å være med på det. Også ser jeg frem til å gjøre et comeback i bank og finans, sier han.

Nyheim begynte i XXL i 2020 og har dermed jobbet i butikkjeden i snart tre år.  Nyheim sier han fortsatt skal jobbe i XXL en periode fremover ettersom han først begynner i Storebrand over sommeren.

- Jeg skal fortsatt jobbe i XXL en god stund til og skal gi full gass fremover.  Jeg er takknemlig for de mulighetene jeg har fått i XXL og det er aldri en kjedelig dag i sportsbransjen. Jeg har lært veldig mye de siste to-tre årene i tillegg til å ha møtt mange fine folk på veien, sier han.

Nyheim er ikke den første XXL-toppen som slutter. Kampanje har flere ganger omtalt hvordan markedsavdelingen til sportskjeden har spist sine markedsfolk og kommunikasjonstopper.

Les også: Tidligere XXL-direktør blir markedssjef i Bama

- Har solid og lang erfaring
Nå venter imidlertid en annen arbeidsdag hos Storebrand.

- Andreas har solid og lang erfaring innen finans og forstår markedet og trender svært godt. Vibekes brede erfaring fra næringslivet gjør at hun passer perfekt inn i rollen. Vi gleder oss veldig til å få begge to med på laget i en spennende tid for Storebrand, sier hans nye sjef Stig-Øyvind Blystad.

Vibeke Hoff Norbye har svært lang fartstid i kommunikasjonsbransjen og har foruten Oslo Handelsstands Forening rukket  være innom Deloitte, Boots Apotek og Virke.

- Jeg gleder meg veldig til å begynne å jobbe i Storebrand og bli en del av Norges råeste kommunikasjonsavdeling. Målet er å gjøre Storebrand enda mer synlig, samt utvikle gode budskap og spennende kommunikasjon rundt pensjon, sparing og forsikring, sier Norbye. 

- Helt riktige profiler
Begge begynner i Storebrand i august, og skal jobbe med hele bredden av forretningsområder, som pensjon, sparing, bank, kapitalforvaltning og forsikring.

- Vibeke og Andreas er helt riktige profiler for et bredt finansselskap med en sterk merkevare som Storebrand. Vi har store vekstambisjoner og er allerede en av Nordens største kapitalforvaltere. Med disse to på laget er kommunikasjonsavdelingen godt rigget for å synliggjøre merkevaren og vise produktbredden, sier Blystad.