Før påske ble poker-NM avholdt på Card Casino i den slovakiske hovedstaden Bratislava. Da Texas Hold’em No Limit Turbo-kategorien skulle bli avgjort satt First House-rådgiver Marte Ruud Sandberg igjen på finalebordet.

Da siste hånd ble delt fikk hun servert et par i syv, noe som holdt til seier da også kortene på bordet spilte på lag. Det ble ikke fullt hus for First House-rådgivere, men tre like syvere holdt i massevis for å dra i land seieren.

Med det tok hun en historisk seier i poker-NM. Hun er nemlig første kvinne som vinner en NM-tittel i poker i utlandet.

- Hvordan var det å vinne NM og knipe til seg en historisk bragd?

- Det var først og fremst fantastisk å vinne en NM-tittel. Det er en drøm og et mål jeg har hatt, men jeg trodde kanskje det lå litt lenger frem. Det var kjempegøy, og selvfølgelig ekstra gøy å være første kvinne, sier Ruud Sandberg til Kampanje. 

- Og hva nå? Blir det VM?

- Jeg har faktisk booket tur til Las Vegas i sommer for å spille VM. Jeg var der i fjor også, men da spilte jeg ikke «main event». I år skal jeg det. Jeg må jo bare gå for det nå, sier hun.

- Direkte paralleller
Ruud Sandberg forteller at hun har spilt poker i rundt fire år, og at det er en hobby hun tar veldig seriøst. 

- Jeg har studert mye spillteori, strategi og mentaltrening for å utvikle meg. I tillegg har jeg reist mye for å kunne bedrive denne hobbyen. Jeg har blant annet vært i Las Vegas, Praha og København, noe som krever både tid og ressurser, forteller hun. 

- Dette er første gang jeg har funnet ene hobby hvor jeg blir utfordret og kjenner på mestring. Dette er min golf. Det er en hobby jeg elsker å bruke tiden min på, legger hun til. 

- Men for å dra det litt mot fagfeltet. Er det en fordel å ha pokerfjes i PR-bransjen?

- At man må ha pokerfjes for å vinne i poker er en myte. For være en god pokerspiller må du først og fremst ha et skarpt hode, du må være tålmodig, ha risikovilje og en evne til å lese mennesker. I tillegg handler det om å endre strategi og taktikk ut ifra hvordan situasjonen endrer seg. Alt dette er direkte overførbart til jobben min som kommunikasjonsrådgiver, så det er jo gøy, avslutter Ruud Sandberg. 

Turbotittelen
Pokerkategorien Ruud Sandberg deltok i, Texas Hold’em No Limit Turbo, er ifølge poker.no en turbo-turnering med bratt struktur. Turneringen varer kun over én dag, samtidig som det er en utholdenhetsprøve da det tok over 13 timer å kåre vinneren.

- Det har vært et fantastisk NM. Jeg har kommet i pengene i nesten alt jeg har spilt, og i dag har det vært helt utrolig. Har hatt fantastisk flyt, har hatt veldig gode bord – det har rett og slett vært en helt utrolig dag. Allerede første dagen jeg var her kom jeg på fjerdeplass i en turnering, og da tenkte jeg at alt annet blir en bonus. Og nå er jeg her, sa Ruud Sandberg til poker.no etter bragden.