Tidligere i år ble det kjent at First House-rådgiver Stian Valla Taraldsvik skal ta seg av kommunikasjonen til Raymond Johansen, men hvilke kunder Taraldsvik har jobbet med i PR-bransjen er ikke kjent for offentligheten. Taraldsvik har flere år bak seg i en rekke av landets PR-byråer som Geelmuyden Kiese og nå sist First House.

Gruppleder for Rødt i Oslo retter krass kritikk mot byrådslederen for å hente en eks-PR-rådgiver.

- Det holder ikke å snakke om åpenhet i festtaler. Dersom byrådslederen ikke er interessert i å vise åpenhet om kundelistene til hans nærmeste rådgivere, så bidrar han selv aktivt til å svekke demokratiet og tilliten til de folkevalgte i Oslo, uttalte Rødt-gruppeleder Siavash Mobasheri til VG.

Les også: Raymond Johansen henter tidligere First House-rådgiver

Også statsvitenskap-professor Kjell Arne Røvik mener det kan bli et stort problem at Raymond Johansen ansetter en fortrolig medarbeider med hemmelige kundelister fra First House. 

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) forsvarer ansettelse av tidligere First House-rådgiver med hemmelige kundelister og sier til VG lørdag at han har hatt samtaler med sin nye byrådssekretær og at Taraldsvik kun har jobbet med Reitan Retail det siste halvannet året.

- Jeg vet hvor hans lojalitet ligger. Han er hundre prosent lojal til meg. Det forventer jeg av alle som jobber for meg. Lojaliteten skal ligge hos meg og hos prosjektet vårt, sier Johansen og viser videre til karanteneloven som «fastslår saksforbud inntil 18 måneder.»

Før jobben i Oslo kommune jobbet Taraldsvik også en kort periode i Reitan-systemet. 

Les også: Reitan Handel styrker seg på samfunnskontakt