Saken blir oppdatert.

Bjørn Richard Johansen tiltrer som kommersiell direktør i Geelmuyden Kiese-konsernet og rådgiver for styret i eierselskapet Paritee. Han kommer sist fra rollen som kommunikasjons- og markedsdirektør i Conceptor Bolig AS og assosiert partner i First House.

- Den beste tiden i mitt liv har vært i perioder hvor jeg har jobbet med kunder, salg, rådgivning og ledelse på tvers i Norden og internasjonalt. Når jeg nå igjen så muligheten til å bidra til å skape vekst internasjonalt i Paritee og GK, ved å gå inn igjen i en bransje jeg kan mye om, så var dette en mulighet jeg måtte gripe, sier Johansen i en pressemelding.

Han har blant annet vært viseadministrerende direktør i Burson-Marsteller i Norge, kommunikasjonsdirektør i Hakon Gruppen, internasjonal direktør i Glitnir med ansvar for kommunikasjon i 14 land, og jobbet for Islands statsminister Geir H. Haarde under finanskrisen. Bjørn Richard Johansen var også en av grunnleggerne av First House, og skal ha vært den som hadde ideen til PR-byrået.

I Geelmuyden Kiese får Johansen oppgaven med å sikre kommersiell utvikling i hele det skandinaviske markedet. Han skal også være seniorrådgiver for konsernets mest komplekse kunder ifølge meldingen.

- GK Gruppen har hatt en solid vekstreise i både Danmark og Sverige i de senere årene. Markedet for seniorrådgivning er i utvikling og GK har store ambisjoner i Danmark, Sverige og i Norge, sier Karne Lykkebo, konserndirektør og sjef for GK Gruppen i Norden.

I Geelmuyden Kiese møter Bjørn Richard Johansen to tidligere kollegaer fra sin tid i Burson-Marsteller: administrerende direktør Severin Roald og Gunnar Larsen, som er ansvarlig for politikk og myndighetskontakt.

- Bjørn Richard er en av Norges mest erfarne rådgivere med tung kompetanse innenfor finans, dagligvare og eiendom. Han har vært sentral i den norske kommunikasjonsbransjen i flere tiår og vil bli en svært verdifull ressurs for våre kunder og ansatte. Jeg ser frem til å jobbe med Bjørn Richard på ny, sier Severin Roald.