Det var på sensommeren i fjor at Espen Skoland takket for seg i mediekonsernet Warner Bros. Discovery, som blant annet eier TV-kanalen TVNorge og strømmetjenesten Discovery+. Skoland hadde da jobbet 12 år for den amerikanske mediegiganten og fungert i både rollen som kommunikasjonsdirektør og ansvarlig redaktør og administrerende direktør.

Skoland kunne den gang fortelle Kampanje at «han gledet seg til å prøve noe nytt» og nå er det klart hva det nye blir. Den tidligere Warner Bros. Discovery-sjefen blir partner og rådgiver i fullservicebyrået NPG Sport & Communication.

- Jeg har vært heldig å komme i kontakt med mange hyggelige mennesker og selskaper i perioden jeg har drevet dank. NPG Sport & Communication skilte seg ut. De har etablert seg som rådgivningshus og ekspert på et felt svært mange er opptatt av og bryr seg om, nemlig idrett og organisasjoner, profiler og selskaper som opererer i skjæringspunktet mellom det sportslige og det kommersielle. I tillegg har de ambisjoner om å vokse, og i større grad kunne tilby rådgivningstjenester til andre bransjer. Det skal jeg prøve å bidra til, sier Espen Skoland.

Les også: Espen Skoland slutter i Warner Bros. Discovery

- En drømmesignering
NPG Sport & Communication består av blant rådgiverne som tidligere jobbet i Aasland Graff & Partners, men i november i fjor kom Norwegian Promotion Group, som tilbyr tjenester innen event, messer, sponsing og markedsføring, inn eiersiden og sammen dannet man NPG Sport & Communication.

- Dette er kort og godt en drømmesignering. Espen er ett av de beste kommunikasjonshodene i bransjen med betydelig strategisk og operativ erfaring. Han har i tillegg både ledererfaring og internasjonal fartstid. Det er mangelvare i denne bransjen. Han kunne velge og vrake blant spennende tilbud. Derfor er vi superfornøyd med at han blir en del av laget vårt og skal lede arbeidet med å tilby kommunikasjonstjenester og strategisk rådgivning til idrett og næringslivskunder, sier Svein Graff, administrerende direktør og partner i NPG Sport & Communication.

NPG Gruppen har 80 ansatte på kontorer i Oslo, Stockholm og Budapest og omsetningen forventes å være på cirka 250 millioner kroner i 2023.

- Brødskiver og leverpostei
Tidligere Discovery-topp, Espen Skoland, kommer i sin nye jobb til å bistå kunder både med PR- og kommunikasjonstjenester og rådgivning av ledere. I sin tidligere jobb hadde Skoland også internasjonal erfaring fra stillingen som kommunikasjonsdirektør for Europa, Midtøsten og Afrika.

- Jeg har brukt de ti siste årene i et stort internasjonalt system, med flinke folk og hyggelige kolleger. Nå skal jeg jobbe med noen av de mest respekterte rådgiverne i bransjen, og bytte ut konfetti og champagne med brødskiver og leverpostei nær gressmatta på Ullevaal. Det gleder en jærbu. Forhåpentligvis får jeg brukt hele mitt erfaringsspekter i dette arbeidet, sier Skoland.

NPGs to nye avdelinger for sport og kommunikasjon lokaliseres fra april på Ullevaal Stadion med eget TV-studio. På kundelista er idrettsutøvere, særforbund og selskaper fra en rekke ulike bransjer.

Les også: NPG kjøper seg inn i Aasland Graff & Partners