Siri Storstein Hytten er ansatt som ny kommunikasjonssjef i Den Norske Turistforening etter Simen Rommetveit Halvorsen. Det skjer etter at Hytten sluttet i jobben som statssekretær ved Statsministerens kontor i desember fjor. 

- Vi gleder oss veldig til å få Siri med på laget. Hun har tung erfaring fra både kommunikasjon og politisk arbeid og vi er sikre på at hun er den rette til å bidra til å forvalte merkevaren DNT videre, og å løfte DNTs politiske saker på agendaen, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

Hun kom til statsministerens kontor etter valgseieren i 2021 og kom den gangen fra jobben som stabssjef for Jonas Gahr Støre på Stortinget.

- Jeg forlot SMK for å få mer tid til andre ting i livet  som mer tid i naturen uten telefon iog en krevende sak kvernende i hodet. Så da jeg fikk muligheten til å jobbe i Den Norske Turistforeningen så var jeg veldig trygg på at det var riktig, sier Hytten til Kampanje.

- Er du et friluftsmenneske?

- Ja, men jeg er ikke en Lars Monsen. Jeg har det aller best på tur med venner og familie, og er ikke den som kjører raskest ned fra fjellet eller går lengst inn i villmarken, men det kan jeg kanskje gjøre noe med nå, sier hun.

Hun kaller jobben som kommunikasjonssjef i DNT for «en drømmejobb».

⁃ Da denne stillingen dukket opp, tenkte jeg umiddelbart at det ikke finnes noe nærmere en drømmejobb. I DNT får jeg jobbe med noe som er viktig både i mitt eget liv og i samfunnet. Det enkle målet om å fremme friluftsliv har betydning for folkehelse og fellesskap i tillegg til at det gir mening i livet for enhver som benytter seg av DNTs unike tilbud, sier hun og legger til. 

- I tillegg er det en stilling hvor jeg får jobbe med både politikk og kommunikasjon, og jeg vet at jeg kommer til å ha superdyktige kolleger rundt meg. Så det var lite å lure på. 

I politikken har Hytten også vært politisk rådgiver for Anette Trettebergstuen og Jonas Gahr Støre. Hytten har også bakgrunn som reporter og vaktsjef i NRKs nyhetsavdeling, og som høgskolelektor ved journalistutdanningen.

- Kommer du til å følge valgkampen fra sidelinjen?

- Ja, men i mindre grad, sier hun.

Les også: Roheim Håkonsen slutter i NRK - går til Arbeiderpartiet