Aftenposten har spurt folket hvem som er den mest populære politikeren for tiden og i undersøkelsen kommer det frem at det justisminister Emilie Enger Mehl (29) som er regjeringens mest populære for tiden.

36 prosent svarte at de liker Mehl godt. Ingen i Sp eller i regjeringen er i nærheten av samme tall.

– Det er alltid hyggelig med positive tilbakemeldinger. Så er jeg opptatt av å gjøre en god jobb og ta ansvar for de store utfordringene vi står overfor. Jeg er takknemlig for at jeg får fylle denne rollen i den tiden vi er i, sier Mehl til avisen.

Så selv om det er lite å glede seg over på meningsmålingene til de to regjeringspartiene, Senterpartiet og Arbeiderpartiet, kan de i hvert fall trøste seg med at Mehl også er den tredje mest populære av alle politikere uansett parti og dermed Norges tredje best likte politiker. Kun Abid Raja og Erna Solberg gjorde det bedre med en svarprosent på 44 prosent.

Les også: PR-nestor om TV 2s statsrådskupp: - Mehl vil bli bedre likt som politiker

I andre enden av skalaen har Jonas Gahr Støre, Trygve Slagsvold Vedum, Sylvi Listhaug, Trond Giske, Hadia Tajik og Lan Marie Berg litt mer å gå på hva gjelder det man på reklamespråket bare kaller liking.