Bunnpris-eier Christian Lykke gir 100.000 kroner til Trondheim Høyre. Bidraget er ett av de største til partiet i 2023 som samlet har fått inn rundt 1,3 millioner kroner fra privatpersoner denne gangen, skriver Klassekampen.

Til høsten er det kommune og fylkestingvalg og det ligger an til tøffe valgkamper for regjeringspartiet Arbeiderpartiet særlig storbyene.

På de siste meningsmålingene ligger partiet an til å miste flertallet i både Oslo, Bergen og Stavanger. Selv i Trondheim, der Ap har hatt ordføreren i over 20 år, kan de ikke ta noe for gitt. Bunnpris-sjefen Lykke mener at tida er overmoden for et skifte.

- Det er en grunn til at de aller fleste system har en begrensning på hvor lenge en person skal sitte i en rolle. Jeg tror ikke det er sunt at man har samme ordfører i 20 år. Arbeiderpartiets Rita Ottervik har sikkert vært kjempeflink, men samfunnet har ikke godt av det, sier Lykke.

Til sammenligning har Arbeiderpartiet fått inn nær en halv million kroner fra sine «investorer», LO og Fagforbundet.