Kommunikasjonsdirektøren i Schibsted, Atle Lessum, slutter i mediekonsernet han har vært i de siste årene. I Schibsted har Lessum hatt ansvaret for konsernkommunikasjonen og dermed jobbet tett med konsernsjef Kristin Skogen Lund. De to var også kolleger i Telenor før de begge begynte i Schibsted. 

- Er du ferdig med store, børsnoterte selskaper nå etter mange år i Telenor og Schibsted?

- Jeg har ikke lyst til å lukke for noen muligheter. Dette er første gang jeg slutter i en jobb uten å helt vite hva jeg skal gjøre. Det er både spennende og skummelt, men jeg kjenner at jeg liker å tenke på at jeg har alle muligheter. Det kan også bety å gjøre noe annet enn kommunikasjon, sier Lessum til Kampanje. 

Han slapp selv nyheten på LinkedIn i dag der han blant annet skriver:

- Jeg har bestemt meg for å forlate Schibsted etter fire begivenhetsrike år som kommunikasjonsdirektør. Da jeg gikk inn dørene i Akersgata første dag tenkte jeg at jeg hadde skutt gullfuglen. Jeg hadde landet selve drømmejobben. Inntrykket ble forsterket av at absolutt alle jeg møtte var smarte, hyggelige og imøtekommende. Og jeg skulle jobbe med en av Norges beste konsernsjefer, som jeg hadde vært så heldig å jobbe med tidligere også. Og disse fire årene har i sannhet vært ekstremt lærerike. 

Lessum sier at ønsket om å gjør noe annet har vokst seg litt frem over tid, men at han ikke har noen konkrete planer om hva neste stopp på karrierestigen skal være.

- Jeg har over litt tid kjent på at jeg ønsker å gjøre noe annet. Kanskje noe med en mer operativ puls. Når vi nå gjør litt endringer på hvordan kommunikasjonsfunksjonen i Schibsted skal settes opp framover, føles tiden riktig for å ta dette litt skumle skrittet, skriver han videre. 

- Kunne du tenke deg å prøve deg i et byrå?

- Tanken har jo slått meg, til forskjell fra mange av mine gode kommunikasjonskolleger har jeg faktisk aldri jobbet i byrå. Jeg er jo en «corporate man». Men vi får se, sier han. 

- Vil det bli satt i gang en prosess med å finne en erstatter?

- Jeg gir meg i Schibsted til påske og prosessen med å finne min erstatter blir igangsatt ganske umiddelbart, sier han. 

Gir seg:

Atle Lessum gir seg som kommunikasjonsdirektør i Schibsted etter fire år i stillingen.