Etter nyttår har Footprint gjort tre store signeringer. Først inn dørene på det nye året var Johanne Kjuus. Hun gikk fra stillingen som bærekraftsdirektør i Orkla til å bli seniorrådgiver i Footprint. Deretter fulgte tidligere Oslo-byråd Rasmus Reinvang etter, før Sopra Steria-byråets siste signering, Simen Rudi, nå går fra rollen som kommunikasjonssjef i DNB- og Sparebank 1-eide Fremtind til klimabyrået.

- Simen er et sjeldent funn, en kreativ gladlaks og en kløpper på strategisk kommunikasjon. I tillegg har han opparbeidet seg dyp forståelse for hva som kreves for å ta og forvalte lønnsomme, grønne markedsposisjoner, ikke minst gjennom prosjekter innenfor klimatilpasning og sirkulær økonomi i Fremtind, sier sjef i Footprint, Øyvind Vederhus.

Les også: Klimabyrå har mer enn doblet antall ansatte på ett år: - Taket er ikke nådd

Da Kampanje sist omtalte hvor mange som jobbet i klimabyrået Footprint var tallet 22 ansatte. Dette var sommeren 2022. Etter omtalen har byrået blitt solgt til konsulenthuset Sopra Steria og vokst til 34 rådgivere. Sist i rekken er altså Rudi.

- Han er genuint opptatt av å gjøre en forskjell for kundene våre, og kommer raskt til å bli en ettertraktet rådgiver for modige merkevarer, fortsetter Vederhus.

Rudi har erfaring fra blant annet Forsvaret, Sparebank1 og Fremtind, hvor han har jobbet med blant annet markedsposisjonering, PR, topplederkommunikasjon og employer branding. Han er klar på at det haster med grønn omstilling.

- Jeg tror mange lei av at selskaper snakker mye, men fortsatt gjør for lite Verden styrer mot 2,8 graders oppvarming, milevis unna 1,5-gradersmålet. Nå begynner det å virkelig å haste med å omstille norsk samfunns- og næringsliv. De som går foran, har mye å vinne, ikke minst ved å knytte sitt bærekraftarbeidet tettere på employer branding-strategien, sier Rudi og legger til:

- Vi vet fra undersøkelser at de yngste ser på ansvar som hygiene – de velger deg bort hvis du ikke jobber aktivt med det grønne skiftet. Selskaper som lykkes med å integrere bærekraftarbeidet i merkevarebygging vil også styrke sin posisjon på arbeidsmarkedet, sier Rudi.

Les også: Footprint og Sopra Steria slår seg sammen: - To megatrender som smelter sammen