Try-partner Åshild Mathisen leder juryen som skal kåre årets bidrag innen bærekraftig merkevarebygging og kommunikasjon på oppdrag fra innsiktsbyrået Sustainable Brand Insight.

- Vi tror det er behov for å belønne de som jobber for å skape mer bærekraftig adferd, både for å motivere og dele kunnskap, sier Åshild Mathisen. 

Hun forteller at de vil ha tips om aktører som utfordrer bransjen.

- Vi er på jakt etter merkevarer som tester nye ting og utfordrer eksisterende normer innenfor bransjen de opererer i. For eksempel er vi interessert i aktører som skiller seg ut gjennom kreativ gjennomføring, for eksempel gjennom design, merkevare eller kommunikasjon, sier Mathisen.

Med seg i juryen har hun Marte Leirvåg, kommunikasjonssjef i Grieg Gruppen og Kristin Voll, daglig leder i Røde Kors' tøyinnsamling.

- Jeg vil se etter om tiltaket har potensial til å skape varig endring. Så blir det inspirerende å gå gjennom nominasjonene og forhåpentligvis finne noen som har tenkt helt utenfor boksen, sier Leirvårg

- Bærekraftsfeltet har hatt en enorm utvikling siden jeg begynte å jobbe med det og favner enda bredere i dag enn da jeg startet. Hovedprinsippet er dog det samme: Vi må se mennesker, miljø og lønnsomhet i sammenheng. Og så må man greie å kommunisere det på en konkret og troverdig måte, sier Voll.

Nominasjonene er åpne frem til 16. februar.