Saken er oppdatert med kommentarer fra Aftenposten.

Aftenposten har over lang tid skrevet mye om alle problemene knyttet til åpningen av Follobanen og de siste dagene har avisen gått Bane Nor enda nærmere i sømmene. Først kunne avisen avsløre hvor mye penger det statlige selskapet bruker på kommunikasjon og omdømmebygging, og i dag kom en ny artikkel der Aftenposten mener selskapet har hatt «en hemmelig plan for å åpne Follobanen igjen».

Det har fått Bane Nor til å reagere og i en pressemelding sendt ut onsdag ettermiddag skriver selskapet.  

- Vi har ikke så mange hemmeligheter i Bane Nor. Men, det hender at vi holder noe for oss selv inntil vi har alle fakta på bordet. Det gjør vi for å være helt sikre på at det vi forteller er både etterrettelig og pålitelig, skriver Bane Nor.

Bane Nor mener selskapet heller ikke «hemmeligholder fremdriftsplanen for åpning av Follobanen», slik Aftenposten skriver onsdag.

- De første ukene etter hendelsen på Follobanen den 19. desember, skapte vi derimot en forventning hos pendlere og andre togreisende som vi ikke klarte å innfri. Utfordringene på Follobanen var større enn vi først antok, noe som førte til et større utbedringsarbeid og utsettelse av åpningsdatoen. Etter 25. januar har vi derfor valgt å ikke sette ny dato for åpning av Follobanen, heter det.

- Holder datoer for seg selv
Når Kampanje tar kontakt med Aftenposten, mener avisen at de har sitt på det tørre. 

- Bane Nor sluttet i januar å offentliggjøre åpningsdatoer for Follobanen. Nå avtaler de arbeidsdatoer for gjenåpning i møter med Vy og Jernbanedirektoratet. Disse datoene har de valgt å holde for seg selv. Aftenposten har fått tilgang til denne informasjonen via andre kilder, sier nyhetsredaktør i Aftenposten, Tone Tveøy Strøm-Gundersen, til Kampanje. 

Aftenposten mener å vite at åpningsdatoen det nå jobbes etter, er 5. mars.

Bane Nor skriver på sin side at de ser frem til komme med «oppdatert og forhåpentligvis positiv informasjon» om når Follobanen kan åpne igjen, etter et møte med Vy fredag denne uken.

- Vi jobber sammen med Vy med tentative åpningsdatoer. Dette er ikke hemmelig, slik Aftenposten påstår. Men, vi velger å ikke offentliggjøre noen åpningsdato før vi er helt sikre på at vi har rettet alle feil, skriver Bane Nor.