Tross en turbulent høst preget av oppsigelser kan Sannum & Bergestuen vise til vekst i sitt andre driftsår. I tillegg til gledelige regnskapstall går rådgiver Maria Nakken inn på eiersiden av byrået.

- Det viktigste i dette selskapet er at det skal være gøy for både kunder og ansatte. Maria er en levendegjøring av begge deler. Dessuten har hun et usedvanlig godt utviklet kommersielt gen. Da er det ikke noe å lure på egentlig, sier Svein Tore Bergestuen.

- Maria har på kort tid vist en helt unik evne til å forstå kundenes behov, og evne til å tenke på både faglig og organisatorisk videreutvikling av et byrå. Det var dømt til å ende med økt tillit og ansvar, legger medgründer Eva Sannum til.

Les også: Byråleder bryter med Sannum og Bergestuen: - Opplevde ikke å få tilliten

Takknemlig
Nakken forteller selv at hun er glad for at hun ble med på laget til Sannum, Bergestuen og Kristine Meek.

- Jeg skal ikke bruke klisjeene eventyr og drømmejobb, selv om det frister. Men jeg har privilegiet av å jobbe med fabelaktige kolleger som brenner for jobben og samholdet i selskapet. Jeg gleder meg til å komme på jobb hver eneste dag, og hjelpe kunder som virkelig vil noe her i verden. Det føles riktig å investere mer enn tid i selskapet, så jeg er veldig takknemlig å få være med videre som eier og partner, sier Nakken.

Nakken kom til byrået i mars 2022 med erfaring fra NRK, Geelmuyden Kiese og Apeland. I løpet av tiden sin i Sannum & Bergestuen har hun jobbet med kunder som blant annet Sparebank 1 forvaltning, Revisorforeningen og Fonus.

Les også: TV 2 leier inn kommunikasjonssjef fra PR-bransjen

Omsetter for over 15 millioner
Gründerne Sannum og Bergestuen mener Nakken og Meek har vært avgjørende for veksten byrået opplevde i 2022, tross utskiftingene i rekkene og flytteprosess. Byrået omsatte for 8,4 millioner kroner med et driftsresultat på 2,3 millioner kroner i 2021. I 2022 økte de omsetningen til over 15 millioner, hvilket inkluderer datterselskapet Furore.

- Vi får se når tallene er klare, men vi har alle jobbet mye og hardt i 2022. Det betaler seg på både topp og bunn. Men det viktigste er faktisk ikke vekst. Våre prosjekter skal helst være morsomme, viktige og lønnsomme. I den rekkefølgen, sier Sannum.

Les også: Sannum & Bergestuen henter nye rådgivere: - Kjempestolte

Byrået har også fått flere ansatte inn i stabben i løpet av den siste tiden. Rådigver Umar Ashraf ble ansatt på tampen av 2022, Camilla Dahl kommer inn som rådgiver på SoMe-kommunikasjon 1. februar og Vilde Sumstad er ansatt som office manager på deltid. I tillegg jobber flere rådigvere tilknyttet byrået aktivt i prosjekter.

- Vi er fortsatt et ungt selskap, og hver ansettelse, hvert opprykk blir derfor definerende for hvem vi er, kulturen vår og hvor vi skal. Det er den viktigste investeringen vi gjør. Derfor er vi svært glade for å ha fått Umar, Camilla og Vilde med på laget, avslutter Sannum.