Saken er oppdatert med kommentarer fra statsministerens kontor og statsminister Jonas Gahr Støre.

Tidligere TV 2-journalist og McKinsey-partner Kristoffer Thoner og Ap-politiker og forfatter Halvard Hølleland er utnevnt til statssekretærer for statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

- Vi har brukt noe tid på å sette sammen det nye teamet. Halvard Hølleland og Kristoffer Thoner skal jobbe med kommunikasjon for regjeringen og for meg som statsminister. Halvard vil ha det overordnede ansvaret for kommunikasjonsarbeidet, og Kristoffer vil ha mer løpende kontakt med pressen, sier statsminister Jonas Gahr Støre til Kampanje.

Fredag ble det klart at Thoner og Hølleland utnevnes som statssekretærer av Kongen i statsråd, og de to erstatter Tale Benedikte Jordbakke og Siri Storstein Hytten som slutter etter kort tid.

- Tale Jordbakke og Siri Storstein Hytten sa tidligere i høst at de ønsket avløsning. Det er tøffe jobber, som krever at du jobber mye også utenfor normalarbeidstiden. Jeg har stor forståelse for at det er krevende å stå i over tid, og at de nå ønsker å gå videre, sier statsminister Jonas Gahr Støre til Kampanje.

Dermed blir det en kjapp retur til Støre for Thoner. I mars i 2019 startet han i jobben som rådgiver i Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Til avisen Glåmdalen sa Thoner den gang at han ønsket å bidra til at Støre skal bli statsminister. Men allerede etter lokalvalget samme år gikk Thoner videre.

- Jeg synes det var naturlig å slutte nå, siden kontrakten min går ut. Det ligger ikke noe dramatikk dette, sa Thoner den gang.

Les også: Tidligere TV 2-reporter slutter som Støre-rådgiver etter kort tid

Statsministeren sier videre at Thoner «har stor kompetanse og god innsikt i både politikk og medier.»

- Han har jobbet for meg tidligere, og viste da at han har enorm arbeidskapasitet, gode ideer og mye kunnskap. I tillegg er han en veldig hyggelig fyr å jobbe med. Hallvard er analytisk og kunnskapsrik, og har god innsikt i både politikk og kommunikasjon. Jeg har sett ham i mange ulike roller for partiet, og har vært imponert over det jeg har sett, sier Støre.