Maria Ekornes Myhre kommer fra stillingen som avdelingsdirektør for digital kommunikasjon og brukerreise i Norges forskningsråd. Hun har tidligere jobbet som ansvarlig for ekstern- og internkommunikasjon for teknologidivisjonen i Telenor Norge, kommunikasjonsrådgiver i JKL og som journalist og redaksjonssjef i TVNorge og TV 2.

Nå overtar hun jobben som kommunikasjonssjef i Elkem etter Hans Iver Odenrud, som har gått til en rådgiverstilling i Crux Advisers.

- Elkem er viktig og tradisjonsrikt norsk selskap, samtidig som de er store internasjonalt og har tatt en offensiv tilnærming når det gjelder å bidra til det grønne skiftet. De leverer blant annet metaller og andre avanserte materialer til elektriske biler, vindturbiner og mobiltelefoner. Jeg gleder meg derfor til å bli en del av dette selskapet og bidra til å bygge en enda sterkere posisjon eksternt samt å videreutvikle en sterk kommunikasjonsfunksjon internt, sier Ekornes Myhre i en pressemelding.

Hun begynner i sin nye stilling 1. februar og skal jobbe ved selskapets hovedkontor i Oslo.

- Maria har imponert oss både med en bred kommunikasjonsfaglig bakgrunn og solid erfaring fra kommunikasjonsledelse, og vi gleder oss til å få henne med på laget. Elkem leverer for tiden sterke resultater, samtidig er det sentralt i vår kultur å arbeide kontinuerlig med forbedring. Innen kommunikasjon handler det mye om modernisering og profesjonalisering. I tillegg står industrien oppe i avgjørende diskusjoner om rammevilkår både i Norge, i Europa og andre deler av verden, som vi bidrar aktivt i, sier Fredrik Norman, Elkems direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt.

Elkem produserer silisiumbaserte materialer og har i overkant av 7000 ansatte over hele verden. Selskapet oppnådde i 2021 en omsetning på 33,7 milliarder kroner.