Skeid-spillerne hadde byttet ut sine egne navn på draktene med navnene til døde migrantarbeidere. Hyllesten har fått stor oppmerksomhet fra media og spredt seg raskt på sosiale medier. Det er Skeids samarbeidspartner Ring 2 som står bak markeringen.

- Helt fra Qatar ble tildelt mesterskapet i 2010 og fram til i dag, har tusenvis av migrantarbeidere blitt utsatt for grove menneskerettighetsbrudd. Dette ønsket Skeid å markere i sin siste hjemmekamp ved å entre banen med navnene på 11 migrantarbeidere på ryggen. I tillegg til navnene bar alle spillerne nummeret 23, da dette er artikkelen om arbeidstakeres rettigheter i FN sin menneskerettighetserklæring. Denne artikkelen hadde også blitt viet plass istedenfor reklame på stadion, skriver klubben i en pressemelding.

Markeringen har blitt omtalt av flere av landets største medier, deriblant NRK, VG og Nettavisen.

Markerte tidlig avstand
Skeid var en av klubbene som tidlig markerte avstand mot Qatar-VM. Flertallet av medlemmene ønsket boikott og at skeid skulle ta avstand fra mesterskapet som starter om under en måned. Klubben forteller at de nå som det nærmer seg VM ønsket å rette fokus mot skjebnene bak mesterskapet.

- Vi ønsket å trekke fram de mange arbeiderne som har gjort VM i Qatar mulig, men som ikke kommer til å motta noen hyllest fra publikum. Fattige migrantarbeidere som forlot familiene sine i håp om en bedre fremtid, men som dessverre ikke vendte hjem i live, sier Skeids daglige leder, Daniel Holmeide Strand.

Har laget fotballkort
Draktstuntet var ikke det neste som skjedde på Skeids hjemmebane, Nordre Åsen, på lørdag. Også kampprogrammet og området rundt Obos Idrettspark Nordre Åsen var viet til historiene om migrantarbeiderne. I samarbeid med Blankspot, en gruppe gravende journalister, med svenske Martin Schibbye i spissen, har Skeid fått hjelp til å plukke ut 11 skjebner med sine tilhørende historier.

I tillegg har Blankspot gjort seg bemerket i arbeidet med å avdekke arbeidsvilkårene i Qatar og har utviklet nettstedet cardsofqatar.com hvor skjebnene i landet har fått tildelt hvert sitt fotballkort. Kortene skal sammen med reportasjer og artikler belyse og gjøre folk oppmerksomme på arbeidsvilkårene disse menneskene har lidd under.

- Vi ønsket at lørdagens markering skulle være mer enn bare et stunt for å rette oppmerksomhet mot saken, og derfor har vi sammen med Skeid jobbet grundig med å formidle historiene til disse elleve utvalgte migrantarbeiderne, forklarer Alexander Gjersøe, kreativ leder i Ring 2.