Rådgivingsselskapet First House har ansatt Tove Welle Haugland (32) som rådgiver. Welle Haugland kommer fra stillingen som pressesjef i Kristelig Folkeparti, og har 12 års erfaring som folkevalgt og heltidsansatt i politikken.

- Jeg har over tid vurdert å søke oppgaver i næringslivet som neste fase i min yrkeskarriere. Da tilbudet fra First House kom, ga det fart i egen tankeprosess og gjorde valget lett, sier Welle Haugland.

Welle Haugland har en bachelor i offentlig administrasjon fra universitetet i Agder. Hun har vært sentralstyremedlem i KrF og formannskapsmedlem i Kristiansand kommune der hun i en periode også var konstituert varaordfører. De siste fire årene har hun jobbet i KrFs partiorganisasjon, senest som partiets pressesjef.

Welle Haugland sier hun ser frem til å begynne i det hun kaller «Norges fremste miljø for rådgiving i grensesnittet mellom politikk, næringsliv og media». Sammen med First House-kollega Hans-Christian Vadseth vil hun ha spesiell oppmerksomhet rettet mot det sørlandske næringslivet.

- Sørlandet posisjonerer seg som Norges vind- og fornybarhovedstad. Det utløser mange behov for god rådgiving. Det samme mener jeg gjelder for leverandørindustrien til både energibransjen og oppdrettsnæringen, der nye skatteregler vil kunne gi bråstopp i kontrakter, sier Welle Haugland.

Leder Liselotte Lunde i First House sin politiske avdeling gleder seg til å få Welle Haugland på plass fra 24. oktober.

- Tove har bred og allsidig erfaring fra politikk som vil komme mange kunder til gode. Når hun nå ønsker å jobbe innen det private næringsliv, er vi glade for at hun valgte First House, sier Lunde.

Les også: - Sp-ordførere som går til PR-bransjen må irritere Vedum noe voldsomt