Morten Thorsby var blant utøverne som ble hedret da BBC for første gang delte ut sine «Green Sport Awards». Han ble kåret til årets unge utøver. Den miljøbevisste norske fotballspilleren var nominert sammen med Joe Cooke, Anna Hursey, Zoe Morse og Ellis Spiezia, og dommerne ga ham sin stemme.

- Fotballkulturen er full av tradisjoner, og på alle nivåer er den preget av garderobens ofte konservative politiske syn. Det er ikke enkle omgivelser å stå opp for din personlige overbevisning. I den sammenheng er det all grunn til å applaudere Morten Thorsbys standpunkt for klimakamp og de kreative måter han har funnet å bevisstgjøre andre, sier Ed Leigh, en av dommerne.

- De siste sju-åtte årene har jeg vært på en reise hvor jeg prøver å finne ut hva jeg kan gjøre som enkeltperson. Det gikk fra å endre meg selv til å forsøke å starte en bevegelse i fotballen. Jeg tror fotball kan gjøre en stor forskjell i forsøket på å løse klima- og miljøkrisen, sier Thorsby selv til BBC.

– Jeg føler at spillerne begynner å engasjere seg, men det er fortsatt en stor jobb å gjøre. Jeg prøver å få dem til å bruke sine stemmer, for de har stor påvirkningskraft.

Den australske politikeren og tidligere rugbyspilleren David Pocock fikk prisen som årets utøver, mens miljøaktivist og tidligere racerfører Leilani Münter fikk «evergreen»-prisen. Det ble også delt ut priser til det britiske seilerforbundet og et brasiliansk taekwondoforbund.