I en ny utgave av podkasten «Synnøve og Vanessa» åpner Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjord opp om hvordan de har opplevd debatten og kritikken som kom i kjølvannet av lanseringen av skjønnhetsklinikken Nomi forrige uke. Duon skulle sammen med skuespiller Pia Tjelta eie 50 prosent av klinikken, men mandag denne uken trakk alle tre seg fra satsingen.

Der sier de unnskyld til lytterne sine, og forteller de at de angrer dypt på at de blandet inn begrepet «kvinnehelse» i satsingen. 

- Bare for å avklare det én gang for alle, vi har aldri ment at skjønnhetsbehandling er kvinnehelse. Grunnen til at det ordet ble brukt var at vi hadde som ambisjon å starte en klinikk som var noe mer enn en vanlig skjønnhetsklinikk. I tillegg til alle disse klassiske behandlingene som sånne klinikker har, hadde vi så lyst til å tilby behandlinger som enten visste ikke varp å markedet i Norge, eller som det var vanskelig å få tilgang på i det offentlige, og som handlet om helseutfordringer for damer, sier Skarbø i pressemeldingen.

Les også: - De tok ikke det aller viktigste i all kommunikasjon med i beregningen

- Det mest lavpannede jeg har lest
Vanessa Rudjords sitat om at hun vil eldes som en Jaguar E-type, og ikke som en Rent-a-Wreck, fikk også mange til å steile. Dette sitatet, som stod i pressemeldingen VG fikk tilgang på, skulle aldri ha blitt sendt ut ifølge Rudjord selv.

I dagens podkast nekter hun for å ha sagt det.

- Sannheten er at sitatet ble lagt inn i et sent utkast av pressemeldingen av en PR-rådgiver, og dette var sent på kvelden før pressemeldingen skulle gå ut. Så kom det nye utkastet med dette sitatet, som jeg aldri hadde lest før. Jeg svarte med én gang at dette er det mest lavpannede jeg har lest i mitt liv. Det har ingenting med humor eller det vi skal drive med, og at jeg skulle aldri siteres på det, sier Rudjord i podkasten.

Pressemeldingen som ble sendt bredt torsdag morgen forrige uke inneholdt heller ikke det omstridte sitatet, men senere på dagen trykket VG en sak med henvisningen til «Rent-a-Wreck». På den måten skal Rudjord ha oppdaget at VG hadde fått tilsendt feil versjon av pressemeldingen.

- Da får jeg så panikk, sier Rudjord. 

Fikk ikke fjernet sitatet
Ifølge influenceren tok hun kontakt med VG og ba dem fjerne sitatet, uten at det førte frem.

Hun erkjenner at det var deres feil at VG fikk tilsendt sitatet.

- Men jeg kan ikke leve med at det skal ligge der ute og at jeg skal forbindes med det for alltid uten i det minste å ha fortalt hva som skjedde, sier Rudjord.

Overfor Kampanje bekrefter Tara Lie-Hagen i Nomi Oslo Rudjords historie.

- Vi kan bekrefte at historien Vanessa Rudjord forteller er korrekt, utover det har vi ingen kommentar

Les mer: Podkast-sponsor vurderer samarbeidet med Rudjord og Skarbø: - Viktig at verdiene harmonerer

Tjelta: - En feilvurdering
Skuespiller Pia Tjelta legger seg også flat overfor sine følgere i dag. På Instagram skriver hun at hun så på Nomi Oslo som en mulighet til å satse på et spennende selskap og at det var inspirerende å gjøre det med sine beste venner.

- Det var en feilvurdering fra min side. Jeg skulle aldri gått inn i noe jeg ikke har kompetanse på og det var en feil å omgi meg med begreper jeg ikke kjente konteksten til, skriver hun.

Tjelta mener kritikken om at hun har bidratt til «spekulativ sammenblanding av kvinnehelse og estetisk helse» er berettiget.

- Jeg har brukt denne uka til å erkjenne at jeg som synlig profil i offentligheten har et særskilt ansvar, ikke minst overfor sårbare grupper. Derfor valgte jeg å trekke meg. Jeg er lei meg for at jeg ikke så mitt ansvar tydelig nok.