Etter 16 år på stortinget ga tidligere Ap-politiker Arlid Grande seg etter valget i fjor høst. I løpet av disse årene var han blant annet medlem av kommunal- og forvaltningskomiteen, familie- og kulturkomiteen og sist arbeids- og sosialkomiteen. Et spesialoppdrag for Produsentforeningen i Virke har tydeligvis i fjor høst har tydeligvis gitt både Virke og Grande mersmak på samarbeidet. Nå skal Grande delta i Virkes politiske arbeid og i en ny jobb som lobbyist og rådgiver for Virke-sjefen Ivar Horneland Kristensen.

- Dette er en ny rolle både for meg og for Virke, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å bidra til at Virkes 25.000 medlemmer og deres 300.000 ansatte kan få mulighet til å nå sine mål om grønn og rettferdig vekst og omstilling. Det kan bare skje dersom det er et tett og forpliktende samarbeid mellom myndighetene og partene i arbeidslivet, noe jeg er lidenskapelig opptatt av, sier Grande i en melding.

Grande sier han dermed ut av den rollen han har hatt nå, men at han vil fortsette å jobbe for Virke Produsentforeningen.

- Produsentforeningens saker er viktige for Virke, så arbeidet fortsetter med full tyngde. Kreative næringer kan bli den nye milliardsatsingen for Norge, og vi jobber derfor for at det må lages nasjonale strategier for å få utnyttet potensialet, for eksempel gjennom å styrke ordningene for film, serie- og spillproduksjon, sier han.

Horneland Kristensen sier han «er fornøyd med å ha fått Grande på laget»

- Arild har erfaring og kompetanse som våre medlemmer vil nyte godt av, og jeg er sikker på at han kommer til å bidra til at handels- og tjenestenæringen tar mer plass i det politiske ordskiftet. I tillegg har han vist seg som en hyggelig og god kollega, og jeg gleder meg til å jobbe tett med ham, sier Horneland Kristensen.

Grande begynner i jobben 1. juli og får et særlig ansvar for å følge opp det politiske arbeidet opp mot Storting og regjering, i bransjene og for administrerende direktør. Maria Østerhus Lobo, leder for politikk og kommunikasjon, mener Grande vil styrke det interessepolitiske arbeidet i Virke.

- Han har dyp innsikt i hvordan politiske prosesser fungerer, og han har bred erfaring med en rekke saksfelt som er viktige for våre medlemmer. Arild vil være en viktig brikke i mange store saker for Virke fremover. Vi ser frem til å få ham på plass, sier hun.