PR-byrået Nucleus omsatte for 47,2, millioner kroner i 2021. Det er noe ned fra 2020, men likevel den nest høyeste omsetningen i byråets nesten 30 år lange historie. Byråinntekten ble på 34,5 millioner kroner, som er på linje med året før.

- Vi styrer etter byråinntekt, og er ikke så fokusert på omsetning, da den varierer med andelen varekjøp for kundene. I 2020 leverte vi et prosjekt med betydelige varekostnader i form av annonsekjøp. Dette prosjektet utgjorde alene mer enn forskjellen i omsetning, sier byråleder Axel Revheim.

Driftsresultatet endte på på 1,3 millioner kroner. Det er 2,4 millioner kroner mindre enn i 2020.

- Vi er stolt over å ha levert 28 år med overskudd siden vi ble etablert i 1994. 2021 ble et år på det jevne resultatmessig, preget av investeringer i vekst gjennom vekst i antall ansatte, litt høyere turnover blant de ansatte enn vi ønsket, samt noen endringer i kundeporteføljen. Vi var fem årsverk flere i 2021 enn i 2020. Denne investeringen i mennesker gir uttelling nå i år. Per mai ligger byråinntekten vel 20 prosent foran fjoråret, sier byråleder Axel Revheim.

- Byrået merker betydelig økt pågang etter leveranser innenfor strategiske satsningsområder som bærekraft, samfunnskommunikasjon, employer branding og sponsoraktivering. Samtidig ser vi at stadig flere velger oss som  totalleverandør av kommunikasjonstjenester. Vi opplever også en merkbar økning i forespørsler om medietreninger, sier Revheim.

I løpet av fjoråret fikk de blant annet Apotera, Berggård Amundsen, Norgeseliten, Boligpartner, BORI, NorSIS, IKA Kongsberg og Tietoevry på kundelisten.

Les også: PR-byrå med kundejafs og ny omsetningsrekord: - Hentet inn 20 nye kunder