Saken blir oppdatert.

PR- og reklamebyrået Trigger hadde en omsetningsvekst på 44,6 prosent i fjor. Byråinntekten vokste nesten like mye - 43,3 prosent - og resultatet snudde fra et mindre underskudd i 2020 til et solid overskudd på 4,2 millioner kroner i 2021.

- I løpet av fjoråret fikk vi betydelig vekst i kundeporteføljen, særlig innenfor teknologi, energi og bærekraft. I tillegg kom kundene som hadde bremset under pandemien og tråkket på gassen. Den farten har vi tatt med oss inn i år, bare med fintunet motor og ny spoiler på taket, sier Bente Kvam Kristoffersen, daglig leder i Trigger.

Byråinntekten var på 41,5 millioner kroner, opp fra 28,9 milioner kroner året før.

– Utviklingen av porteføljen har gitt oss et solid fundament å bygge videre på. I tillegg fikk vi enda flere sterke kollegaer om bord som sammen med resten av gjengen har mobilisert og levert suverent gjennom hele fjoråret, sier Kristoffersen.

Hun får støtte fra sin styreleder, kommersiell direktør i Finn.no, Ruben Søgaard.

- Fjoråret var det året Trigger virkelig fant tilbake gullformen, både kreativt og økonomisk. Byråets takt hittil i år indikerer rekordsterke resultater for inneværende år. Fjoråret var derfor på mange måter startskuddet for den fremtidige verdiskapningen vi har ambisjoner om på vegne av selskapet fremover, sier Søgaard.

Trigger ble nylig kåret til Nordens beste PR-byrå på den internasjonale prisutdelingen Sabre Awards. I fjor høst gjorde Trigger også comeback på toppen av PR-pallen i Byråprofil.

- Vi er kompromissløse på fag i alt vi foretar oss. Vi utfordrer hverandre og samarbeidspartnerne og strekker oss langt for å skape positive verdier for både kunder, folk og samfunn. Nå har vi også organisert oss enda mer rundt kunder og fag og det har gitt solide resultater, sier Kristoffersen.

Byrået jobber med kunder som Innovasjon Norge, Polestar, Bulder Bank, Sparebanken Vest, Kiwi, Oslo Kommune, Google, Kreftforeningen, Atea og Nasjonalmuseet.

Les mer: Trigger tilbake på PR-toppen etter tre andreplasser på rad

Her ser du resultatene til Trigger. Tall i MNOK.

Trigger 2021 2020 Endring i prosent
Omsetning 67,4 46,6 + 44,6
Byråinntekt 41,5 28,9 + 43,3
Driftsresultat 4,1 - 0,6 -
Resultat før skatt 4,2 - 0,5 -