Tidligere sjefredaktør i KK, Gjyri Helén Werp, går til politikken når hun blir ny kommunikasjonssjef i Oslo Høyre.

- Vi er svært tilfredse med å ha ansatt Gjyri Helén Werp som kommunikasjonssjef, sier Anne Kristin Vie, sjefsekretær i Oslo Høyre.

Werp har lang erfaring fra mediebransjen etter over 20 års fartstid som redaktør for en rekke kvinneblader både i Aller Media og Egmont. Werp har også vært innom NRK og ELLE-forlaget i løpet av karrieren, men har de siste tre årene sittet i konsernledelsen i 07 Media med ansvar for merkevare, kommunikasjon og marked.

- Nå gleder jeg meg til å jobbe med politikk. Gjennom hele karrieren min har jeg arbeidet med ledelse, innhold og merkevarebygging, både redaksjonelt og kommersielt. Jeg er sikker på at denne bakgrunnen kommer godt med i kommunikasjonen av politiske budskap, sier Werp.

- Hva kan du bidra med tror du med tanke på kommunikasjonsarbeidet til Høyre i hovedstaden?

- Jeg håper og tror at min redaksjonelle og kommersielle bakgrunn kan bidra til nytenkning i kommunikasjonsarbeidet av gode, politiske budskap. Min jobb blir å kommunisere og skape engasjement rundt Høyres politikk. Og så skader det nok ikke at jeg virkelig brenner for Oslo, sier Werp. 

- Er det noe du synes Høyre kan bli bedre på når det gjelder kommunikasjon?

- De aller fleste kan nok bli bedre på kommunikasjon, men generelt gjelder det å være tydelig, synlig, og ikke minst oppleves som relevant. Men jeg har, blant annet, vært imponert over Høyres kommunikasjon i sosiale medier, hvor de virkelig har forstått hvordan kommunisere på kanalens premisser. 

- Hvordan blir det å drive valgkamp – det blir noe helt nytt eller?

- Ja, det blir nytt og spennende, men her gleder jeg meg til å bygge på de gode valgkampanjene jeg har sett Høyre har gjennomført tidligere. For meg blir det også viktig å utforske alle plattformer i valgkampen. Jeg har veldig god erfaring med å skape direktekommunikasjon med folk gjennom bygging av nye møteplasser, og denne erfaring kommer godt med nå, sier den tidligere magasintoppen.

Les også: Gjyri Helén Werp slutter i Aller Media

Werp, som også var innom Tine en kort tur som kreativ leder, starter opp i sin nye jobb 1. juli.

Anne Kristin Vie i Oslo Høyre sier målet er klart med tanke på hva som blir viktig fremover.

- Oslo Høyre skal vinne byrådsmakt i 2023 og Werps kompetanse og tunge erfaring fra mediebransjen blir viktig for å nå det målet, sier Vie.

Les også: Trykkeri-gigant satser mer på design og sikter mot 100 mill. i nye inntekter - Werp blir byråleder