Varog Kervarec har de seneste årene jobbet i Apeland med kommunikasjonsrådgivning. Nå slutter kan i PR- og kommunikasjonsbyrået og går over i en ny jobb i det kinesiske mobil- og infrastrukturselskapet Huawei. Han tar over jobben etter Erik Thomas Ganer

- Huawei er et selskap jeg har fulgt i mange år, både som journalist og teknologientusiast. Det er motiverende å jobbe for et selskap som er så forpliktet til å utvikle ny teknologi for å løse små og store problemer. Huawei putter over 50 prosent av inntektene tilbake i forskning og utvikling, sier Kervarec i en melding.

Kervarec har lang erfaring innen journalistikk og teknologi, og har blant annet jobbet i Inside Telecom, Tek.no og Telepress. Han har også erfaring fra Netcom. I Huawei går han inn i rollen som direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt for Norge.

Les også: Tidligere Inside Telecom-redaktør går til PR-bransjen

- Vi har hatt han i kikkerten lenge
Kervarec har siden 2020 vært rådgiver i Apeland. Han forteller videre at han egentlig ikke hadde noen planer om å bytte jobb.

- Jeg har stortrives i Apeland, men når muligheten kom, kunne jeg ikke si nei. Det var rett og slett en altfor spennende utfordring, sier Kervarec.

Huawei er fornøyd med sin nye signering. Daglig leder i Huawei Norge, He Yifeng, forteller at Kervarec har vært en kandidat de lenge har vurdert.

­- Vi har hatt Varog i kikkerten lenge, og er veldig glade for å ha han med på laget. Varog har god kjennskap og kunnskap om teknologi og kommunikasjon. Det er en perfekt match for oss, sier Yifeng.

Huawei-turbulens
Kervarec begynner i Huawei 1. juli og kommer dermed til et selskap som også har fått sin andel med kritiske medieoppslag gjennom blant annet flere saker i The Washington Post som anklaget Huawei for å teste ut en teknologi for ansiktsgjenkjennelse som kunne utpeke uighurer, en undertrykket minoritet i Kina. Anklagene ble senere imøtegått. For noen år siden innførte også USA restriksjoner mot å drive forretninger med selskapet og her hjemme avsluttet også Therese Johaug sponsorsamarbeidet med selskapet.

- Det har vært turbulens rundt selskapet de seneste årene som følge av en amerikansk kampanje hvor det ble kastet mistanke mot selskapet. Men her kommer vi inn på storpolitikk, og det er det ikke min oppgave å kommentere på, sier Kervarec til Kampanje.

Les også: Kommunikasjonssjef i Huawei sier opp etter avsløringer

Han sier han har fulgt selskapet lenge og kjenner de godt fra utsiden.

- Jeg har latt meg imponere over den voldsomme veksten som selskapet har hatt og særlig med tanke på den ekstreme satsingen på forskning og utvikling som til og med overgår Apple. Det er lokomotiv globalt sett og jeg får 107.000 kolleger fra en stab på 200.000 mennesker som jobber med forskning og utvikling. At jeg kan få en liten rolle i dette synes jeg er spennende, sier han.

- Gjorde du noen avveininger for og imot før du takket ja?

- Det ligger alltid gode og grundige avveininger til grunn før en takker ja til en slik jobb og jeg var heller ikke på utkikk etter noen ny jobb for jeg hadde masse ugjort i Apeland. Men det var rett og slett en mulighet jeg ikke kunne si nei til, sier han.