Fredrik Wang Gierløff er ansatt som senior prosjektleder i NHO. Han tiltrer stillingen 1. august og blir sentral i arbeidet med strategi- og medlemsutvikling.

Gierløff kommer fra stillingen som seniorrådgiver i rådgivningsselskapet Zynk. Før dette var han direktør for myndighetskontakt i Telenor. Gierløff har politisk erfaring fra Stortinget og regjeringen, senest som politisk rådgiver og statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet.

- Et godt organisert arbeids- og næringsliv er et av Norges viktigste fortrinn, og NHO samler hele bredden av norsk næringsliv. NHO har stor vekst og organisasjonen er rask utvikling, noe som er helt nødvendig for å representere et næringsliv i endring. Jeg ser frem til å være med å drive strategiske utviklingsprosjekter som tar denne reisen videre, sier Gierløff i en melding fra NHO.

Kristian Enger, direktør for strategi, medlem og organisasjon i NHO, sier at Gierløffs bakgrunn og erfaring fra politikk, kommunikasjon, forvaltning og næringslivet gjør at de er veldig glade for å ha ham med på laget.  

- At vi kjenner han som en skikkelig bra kar er heller ikke noen ulempe. Fredrik vil styrke NHO på våre strategiske satsningsområder, og han vil jobbe bredt både internt og eksternt, sier Enger.

Tidligere i dag ble det kjent at Zynk henter ny seniorrådgiver fra Arbeiderpartiet.

Les mer: Går fra Arbeiderpartiet til Zynk