Josiane Kremer er ansatt som Vice President Head of Public Relations i Statkraft. Hun kommer fra stillingen som kommunikasjonsdirektør i Yara-konsernet.

- Som Europas største produsent av fornybar kraft er Statkraft godt posisjonert til å ta en ledende rolle i den grønne energirevolusjonen. Vi har store ambisjoner som selskap og har økt synligheten markant de siste årene. Statkraft er tungt forankret i Norge, men er også et internasjonalt selskap. Det krever at vi ansetter profiler som Josiane, med bred erfaring både fra Norge og andre markeder, sier Severin Roald, kommunikasjonsdirektør i Statkraft.

Josiane Kremer har både norsk og internasjonal kommunikasjonserfaring. Hun har blant annet jobbet som journalist og redaktør i nyhetsbyråene Reuters og Bloomberg News i London, Zürich og Oslo. Luxembourgeren flyttet til Norge i 2009 og har som nevnt de siste årene jobbet i Yara.

- Etter mange fine år i Yara med fokus på å dyrke mat til verdens befolkning, er jeg spent på utfordringene og mulighetene knyttet til den globale energiomstillingen. Det er viktig å øke hastigheten og oppskaleringen av fornybar energi for å løse verdens klimautfordringer og sikre en bærekraftig framtid, sier Kremer.

- Jeg ser frem til å jobbe med et faglig sterkt og erfarent PR-team, og kunne bidra til at Statkraft forsterker sin posisjon både i Norge og internasjonalt, legger hun til.

I Yara ledet hun de siste tre årene selskapets eksterne kommunikasjonsarbeid, etter at hun i en lengre periode var kommunikasjonssjef. Kremer overtar stafettpinnen etter Meera Bhatia som nylig gikk til stillingen som SVP Head of Communications i fornybarselskapet Scatec.