NHO styrker kommunikasjonsarbeidet og ansetter tidligere statssekretær Peder Egseth (34). Der blir Erna Solbergs tidligere statssekretær sentral i mediehåndteringen til landets største interesseorganisasjon for bedrifter. Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er stemmen til over 30.000 medlemsbedrifter med totalt nesten 600.000 årsverk.

- Jeg gleder meg til å jobbe for norsk næringsliv sammen et solid lag i NHO og bruke den kompetansen jeg har fra politikk og finans til å gjøre det enklere og mer lønnsomt å skape flere jobber, kutte klimagassutslipp og realisere gode ideer i bygd og by. Det er tross alt arbeidsfolk og bedrifter som finansierer skolene, eldreomsorgen og fylkes- og motorveiene, for å nevne noe, sier Peder Egseth.

Egseths navn dukket sist opp i mediene da det ble kjent at han hjalp moldeordfører Torgeir Dahl i å få mediedekning i sin koronakritikk mot Oslo. Solberg kom da med en korreks til sin egen statssekretær og måtte samtidig ringe byrådsleder Raymond Johansen å beklage statssekretærens oppførsel.

Før statssekretærjobben hos vår tidligere statsminister, har Egseth tidligere vært politisk rådgiver i både Utenriksdepartementet og ved Statsministerens kontor. 34-åringen har også erfaring som politisk rådgiver og pressesjef for Høyre på Stortinget og som analytiker i Danske Bank.

- I min nye jobb i NHO skal jeg ha tett kontakt med pressen over hele landet, regionkontorene og ledergruppen i NHO. Jeg ser frem til å starte så raskt Karantenenemda har tatt sin beslutning, sier han.

Christian Chramer, områdedirektør for kommunikasjon, samfunn og region i NHO, gleder seg stort til å få Egseth på laget.

- Dette er en stjernesignering for NHO. At vi tiltrekker oss så erfarne folk er et tegn på vår posisjon. Vi har over tid bygget opp et sterkt kommunikasjonsteam, og Peder vil styrke et allerede sterkt lag. Han har bred erfaring fra politikk og kommunikasjon, og har jobbet svært tett på media. Peder blir avgjørende for å sikre synlighet for de viktigste sakene for NHOs medlemmer, sier Chramer.

Egseth starter som senior kommunikasjonsrådgiver med særlig ansvar for presse så raskt som mulig, og etter beslutning fra Karantenemnda.