McKinsey Norge ansetter seniorrådgiver og partner Robin Idland Krüger fra Try Råd som ny kommunikasjonsdirektør. Det er første gang McKinsey har en slik rolle i Norge.

- Vi har sagt at vi ønsker å dele mer av egen innsikt og kunnskap med omverdenen. Da er det naturlig for oss å opprette denne stillingen. Robin har det siste året bistått med vår podcast «I morgen». Han har imponert oss alle med både sin grundighet og kreativitet, og vi er derfor glade for å få han med på laget, sier leder for McKinsey Norge, Frithjof Lund.

Les også: Try ansetter TV 2-journalist - bygger opp PR-avdelingen

Ansettelsen kommer som en følge av at McKinsey ønsker å melde seg mer på i samfunnsdebatten ved å dele mer av egen fagkunnskap om digitalisering, bærekraft og energi.

McKinsey er et globalt konsulentfirma innen strategi, ledelse og operasjonelle problemstillinger med kontorer i over 60 land. Lund forteller at godt over halvparten av oppdragsmengden i Norge nå knytter seg til digitalisering og det grønne skiftet.

- Det er gjennom disse prosjektene vi opparbeider oss kunnskap vi ser at er veldig relevant i samfunnsdebatten. Den innsikten vil vi dele mer av. Enten gjennom økt tilstedeværelse i media, vår egen podkast, eller for eksempel gjennom rapporten «Norge i morgen» som snart lanseres og peker på ti fremtidsnæringer for Norge, forteller Lund.

Krüger var som TV 2-reporter med på å vinne journalistprisen Skup for sine avsløringer i norsk eldreomsorg. Han har også mottatt reklamebransjens «Gullblyanten» for sin rolle i kampanjen «Hun investerer» som fokuserte på likestilling og personlig økonomi.

- McKinsey er i mine øyne ikke bare et konsulentselskap, men også en kunnskapsinstitusjon. Her er noen av verdens fremste eksperter innenfor sine fagfelt. Jeg tror at McKinseys innsikt innen alt fra digitalisering til nye energiformer, kan bidra positivt i samfunnsdebatten, sier Krüger.