Navn: Jonatan Fægri

Alder: 41

Stiling: Daglig leder i Paritee

Aktuell: Har sammen med tidligere Hill+Knowlton-sjef og WPP-topp Lars Erik Grønntun kjøpt mesteparten av PR- og kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese (GK).

- Dere har vært største eier av GK i noen måneder nå. Hvordan vil du si byrået har endret seg med deg og Grønntun inne på eiersiden? 

- Byrået har nok ikke endret seg så veldig mye, det var heller ikke intensjonen. Vi har brukt de siste månedene på å sette oss inn i driften og bli kjent med selskapet og alle de dyktige ansatte, så satser vi på å sette noe mer preg på selskapet fremover.

- Hva spiser og drikker du julaften?

- I år blir det pinnekjøtt med øl og dram til.

- Har det blitt julebord på deg i år, eller satte omikron en stopper for festen?

- Tre barn med Delta satte en effektiv stopper for de få julebordene som ikke ble avlyst. Det nærmeste jeg kom julebord var et i egen regi, med familien. Det ble ribbe, juletale til bedriften og ungene hadde laget film som underholdningsinnslag – hyggelig, men kanskje ikke et fullverdig substitutt.  

- Hva slags terningkast gir du medieåret 2021 og hvorfor?  

- Som mange har påpekt har kanskje ikke journaliststanden som kollektiv helt klart å treffe planken i dekningen av Covid; det har gått litt fra den ene grøften til den andre. Når det er sagt er jeg imponert over at man har produsert et tilnærmet normalt tilbud under tidvis krevende omstendigheter. Misunner ikke noen å være smittevernsansvarlig på en realityserie, så lander på en firer.

- Hva er årets beste og verste TV-øyeblikk? 

- TV-konsumet mitt består stort sett av streamede serier, men har sett «Maskorama» sammen med familien, så det må bli det beste og det verste TV-øyeblikket – på mange måter sikkert dekkende.

- Norske annonsører bruker fem milliarder kroner på innholdsmarkedsføring. Er det verdt det?

- Personlig synes jeg litt for mye av de pengene går til distribusjon og litt for lite til kreativitet. Jeg skulle gjerne sett at flere kunder våget å lene seg mer på det kreative og noe mindre på distribusjon. Gode ideer får distribusjon også utover det man betaler for; GK vant nylig en rekke priser i Content Marketing Awards som illustrerte nettopp det.

- Kjenner du deg igjen i debatten om slitne kommunikasjonsfolk og hva tror du er løsningen?

- Sikkert mange innganger til det, men en betydelig bidragsfaktor er en del av de større pitsjene. Få andre yrkesgrupper hadde akseptert å gå så langt inn i leveransen som noen av konkurransene legger opp til; du ber ikke rørleggeren om å installere vasken, henge opp speilet og legge fliser på gulvet, bare sånn for å vise hvordan han ville løst det. Det er utgjør et stort effektivitetstap for bransjen, i bytte mot et marginalt bedre beslutningsgrunnlag for kunde.   

- Boikott eller bred dekning? Hvordan bør norske medier forholde seg til OL i Beijing og fotball-VM i Qatar til neste år?

- Heldigvis ikke opp til meg å vurdere, men realismen i svarte skjermer ved to av årets, største idrettsbegivenhetene anser jeg for å være null, så redaksjonene får heller lete etter avbøtende tiltak.

- Hvem bør bli ny NRK-sjef og hvorfor?

- Det har jeg ingen formening om, håper de finner noen som evner å sette samfunnsoppdraget sentralt og ha en åpen tilnærming til de mer problematiske sidene ved NRKs vekst og ekspansjon

- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2021 kommer du til å huske best?

- Bildet er fra vårens siste skitur, med status som «mellom jobber» ble det tid til over 70 skiturer forrige sesong, blir nok lenge til jeg kan unne meg en sånn luksus.  

Skitur i vårsola:

Jonatan Fægri i Paritee kommer til å huske et bilde fra vårens siste skitur fra kamerarullen i 2021.