Gunnar Romsaas har 16 års erfaring fra kommunikasjon hos Statnett. Der hadde han ansvaret for selskapskommunikasjon, employer branding, internkommunikasjons, mediehåndtering og kriseberedskap, og håndtert krevende saker som utbygging av høyspentlinjer og utenlandskabler Nå tar han med seg erfaringen og kompetansen til PR-byrået Zynk.

- Zynks formål er å hjelpe ledere å skape positiv endring i samfunnet og virksomheten de leder. Klimautfordringene og omleggingen av energisystemene representerer store utfordringer, men også muligheter for energinasjonen Norge. Tilgangen på kraft og nett er avgjørende for å lykkes med omstillingen, sier daglig leder Guri Størvold i Zynk.

Fra 1. desember er Romsaas på plass som seniorrådgiver i Zynk, hvor han vil jobbe med flere kunder innenfor fornybar energi og grønn industri.

- I Zynk får jeg jobbe med et team av de beste rådgiverne bransjen har å by på, og med temaer jeg brenner for, der omstilling til fornybarsamfunnet og utviklingen av nye grønne verdikjeder er både stort og viktig. Samfunnet er i omstilling. Skal vi lykkes med en grønn omstilling, må vi benytte miksen av kommunikasjonsverktøy på en klok og strategisk bevisst måte. Zynk er rigget for denne oppgaven. Dette er derfor en reise jeg ser fram til å være med på, sier Romsaas selv.

Zynk jobber med kunder innen både olje og gass, fornybar energi og grønne verdikjeder knyttet til havvind, hydrogen, ammoniakk, CCS og batterier, og har med denne rekrutteringen passert 20 ansatte.