Tidligere Venstre-leder Trine Skei Grande går til kommunikasjonsbransjen og Footprint, der hun blir partner og rådgiver. Overgangen ble først omtalt av Dagens Næringsliv.

Den tidligere toppolitikeren vil imidlertid avvise at hun er en av flere fra Erna Solberg-regjeringen som nå melder overgang til PR-bransjen.

– Dette er ikke PR-bransjen. Jeg var veldig klar på at jeg ikke skulle dit. Bærekraft var et av områdene jeg vil jobbe med. Jeg har satt krav til næringslivet i min forrige jobb, men jeg vil gjerne være på lag også, ved å være tolk og bro mellom politikk og næringsliv, sier Skei Grande til DN.

Footprint ledes av Øyvind Vederhus. Han omtaler rekrutteringen slik i en pressemelding.

- Trine brenner for norsk næringsliv, har kjempet for små og mellomstore bedrifter i hele sitt politiske liv. Hun er en sterk strateg med verdifull erfaring både som partileder og statsråd med ansvar for kompliserte regjeringsforhandlinger. Vi er beint fram begeistret når en av Norges fremste eksperter på utforming av klimapolitikk og virkemidler velger Footprint, sier han.

Også partner og grunnlegger Beate Nossum gleder seg til å få Trine Skei Grandes kompetanse og erfaring i hus.

- Trine sitter med inngående kunnskap om hva selskap og organisasjoner vil møte av krav når de skal gjennom et grønt skifte. Det gjør henne til en verdifull rådgiver for både styrer og ledergrupper fremover, sier hun.

Footprint ble etablert i 2016 og består i dag av 17 rådgivere. De jobber med kunder som Oda, Widerøe, Ruter, Orkla, Nissan og Siemens Energy.

Les mer: Klimabyrå henter fra SMFB – har nesten doblet antall medarbeidere i år