Geir Jørgen Bekkevold (57) er ansatt som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt ved Sykehuset Telemark. Bekkevold starter i jobben 1. november.

- Geir Jørgen Bekkevold har vært en markant politiker og en god representant for Telemark, og jeg er veldig fornøyd med at han har takket ja til stillingen ved sykehuset, sier administrerende direktør Tom Helge Rønning.

Han sier at Sykehuset Telemark står overfor mange spennende utfordringer i tiden som kommer.

- Jeg er sikker på at Bekkevold med sin erfaring kan bidra mye i utviklingen av sykehuset, sier Rønning.

Geir Jørgen Bekkevold etterfølger Lars Kittilsen, som går over i en kommunikasjonsstilling i Helse Sør-Øst.

Bekkevold bor i Skien, er utdannet teolog og har de siste tolv årene vært stortingsrepresentant. I den siste stortingsperioden har han ledet helse- og omsorgskomiteen, men for et par år siden ble det klart at Bekkevold ga seg som rikspolitiker og ikke tok gjenvalg på Stortinget.

Bekkevold har tidligere også vært mediepolitisk talsperson for KrF og var også en av dem som argumenterte for et parti som skulle søke samarbeid på venstresiden i det store retningsvalget for et par år siden. 

Bekkevold ga dengang sin klare støtte til daværende partileder Knut Arild Hareide, og da varslet at han ikke tok gjenvalg gikk det ikke lang tid før Bekkevold gjorde det samme.

Les også: Hareide er ferdig i Schibsted: - Han har ikke permisjon lenger