Harald A. Møller AS henter Lars Joakim Hanssen (45) til stillingen som kommunikasjonssjef for Volkswagen og Volkswagen Nyttekjøretøy i Norge.

- Lars Joakim kommer med strategiske evner og en erfaring som blir verdifull for oss fremover. Han bringer til torgs sterk politisk forståelse og solide kommunikasjonsferdigheter, i tillegg til at han deler grunnverdiene våre i Harald A. Møller. Lars Joakim blir en viktig brikke i arbeidet med å fremme vår kompromissløse satsing på e-mobilitet, på vei mot et helelektrisk nybilsalg, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør for Volkswagen Norge i Harald A. Mølle.  

Vesentlig for rollen som kommunikasjonssjef for Volkswagen, blir arbeidet med å fremme satsingen på e-mobilitet, heter det i en melding fra Volkswagen.

- Volkswagen personbil har satt standarden, og vi gleder oss til å få Lars Joakim med på laget når vi virkelig tar fatt på våre elektriske initiativ innenfor varebilsegmentet. Han blir en nøkkelressurs for oss, sier Håkon Wirak, direktør før Volkswagen Nyttekjøretøy i Harald A. Møller.

Lars Joakim Hanssen forlater politikken, etter å ha innehatt ulike roller gjennom flere år. I tillegg til å ha vært statssekretær for statsminister Erna Solberg ved Statsministerens kontor, har han vært statssekretær for daværende finansminister Siv Jensen, og nå senest spesialrådgiver for Fremskrittspartiets stortingsgruppe. Men Hanssen har også erfaring fra kommunikasjonsbransjen da han tidligere også har vært seniorrådgiver i kommunikasjonsbyrået Kruse Larsen.

- Bilbransjen står overfor store og spennende endringer, hvor mye påvirkes av politiske rammebetingelser. Som representant for en av bransjens sterkeste og mest offensive merkevarer, håper jeg å kunne bidra til videre elektrifisering av et marked som skal være fullelektrisk i 2025. Volkswagen har tatt lederrollen i dette arbeidet. Jeg er stolt av å få jobbe med merkene og menneskene i Harald A. Møller, sier Lars Joakim Hanssen.  

Han starter i jobben i oktober.

- Jeg har allerede fått et veldig godt inntrykk av de som blir mine nærmeste kolleger, og ser frem til å bli kjent med forhandlerapparatet over hele landet og fabrikkontaktene våre i Tyskland. Så har jeg allerede tyvstartet jobben med å bli ordentlig godt kjent med produktene og ID.-familien, sier Hanssen.