Mona Ek går fra stillingen som kommunikasjonssjef i Aschehougs forlag og tar fatt på nye oppgaver hos Geitmyra Matkultursenter for barn, hvor hun blir kommunikasjonsleder.

- Mona Ek har markert seg som en proff, hardtarbeidende og veldig godt likt kommunikasjonssjef for Aschehoug litteratur. Derfor er vi utrolig glade for å få med henne i det videre arbeidet vårt for barns matkultur, sier leder for Geitmyra matkultursenter for barn, Eivind Løvdal.

Ek har vært i Aschehoug i over 15 år, men bytter nå ut Jo Nesbø med matprofil Andreas Viestad.

- Det er klart det føles rart å gå fra Aschehoug hvor jeg har vært med på så mye, men muligheten til å jobbe med barn, bærekraft, folkehelse og matkultur kunne jeg rett og slett ikke si nei til, sier Ek.

Viestad, som for folk flest er kjent for å ha gitt ut et utvalg kokebøker, er strålende fornøyd med å få EK med på laget.

- Mona har vært for en institusjon å regne i bokbransjen. Nå ser vi på det som at hun tar ett skritt opp og frem, for å være med oss å gi neste generasjon et godt forhold til mat og matkultur, sier Viestad.

Geitmyra har siden oppstarten i 2011 jobbet med undervisning og kurs i matlaging, og med kampanjer i offentligheten for å øke oppmerksomheten rundt matkultur for barn.

- Det er utrolig viktig å lære barn å bli glade i mat som gjør dem godt. Dette gjør vi allerede for tusenvis av barn hvert år, men med en som Mona Ek på laget er ambisjonen å nå enda flere i ulike medier og kanaler, sier Løvdal.