Navn: Rebecca Goodchild

Alder: 31

Stilling: Daglig leder og rådgiver i Teige Goodchild

- Hvor går årets ferie? 

- Årets ferie er satt på vent til fordel for kunder. Gjennomfører i disse dager pressearrangement for Polestars nye versjoner av Polestar 2.

- Hva har den største utfordringen vært med å være PR-gründere i koronapandemien?

- Digitale møter. Skjermer som fryser, stakkato og oppdelte samtaler med total mangel på flyt og deltagere som er mer opptatt av å se på seg selv i den lille rubrikken (meg selv inkludert). Man mister dynamikk og kjemi i digitale møter, som jo er noe av det beste ved å jobbe med historiefortelling og mennesker.

- Som selskap var den mest interessante perioden de cirka seks første ukene etter 12. mars, hvor det ikke var plass til ikke-korona relaterte nyheter og saker. Som er interessant når du driver med PR. Men etter sjokket la seg, opplever jeg at vi, bransjen og folk flest fort fant en ny normal.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hva spiser du?

- Lando Norris (kjører formula 1 for McLaren), Britney Spears (om faren tillater) og Katherine Ryan (komiker). En gøyal gjeng, tror det blir mye latter. Og når de sene nattetimene kommer letter Britney på sløret rundt livet hun egentlig har levd. Vi spiser ceviche og drikker cider fra Hardanger.

- Hvilke bøker eller tv-serier har du spart til sommeren for å pløye deg gjennom?

- Love Island UK.

- Hva var det første du gjorde da landet begynte å åpne opp igjen?

- I april fikk jeg for meg at fra og med siste helgen i mai ville restauranter åpne opp, så jeg booket bord i hytt og pine på alt av restauranter i Oslo. Siste helgen i mai åpnet alt opp, og siden har jeg spist og drukket meg gjennom byen. 

- Hvilken norsk toppleder imponerer deg mest det siste året?

- Camilla Stoltenberg. Hun virker som en trygg, faglig tung, tydelig og pålitelig leder.

- Hvis du skulle valgt studieretning i dag, hvilken skole eller hvilket studium ville du begynt på?

- Ville studert dermatologi og blitt hudlege.

- Trenger vi en ny lov som setter en grense på hvor mye Amedia, Schibsted og Polaris Media kan eie av aviser i Norge?

- Jeg ønsker naturligvis flere uavhengige medier og aviser, samtidig er jeg tilhenger av fritt marked uten overbærende reguleringer fra staten. For et lite land som Norge, med så mange lokalmedier som vi har, så er det mulig at dette er den beste løsningen som gjør at også de overlever. Lenge leve lokalmediene!

- Bør det eller bør det ikke være forbudt for norske kjendiser å stille opp i reklamefilmer for utenlandske spillselskaper eller må regjeringen roe seg litt i kampen mot spillselskapene?

- Tenker man omdømme så mener jeg at du skyter deg selv i foten ved å stille opp i bettingreklamer. Man kan like gjerne erklære at karrieren er over. Om regjeringen skal legge seg opp i om norske kjendiser kan stille opp eller ikke er ikke et problem.

 - Prisen på TV-sport skyter i været og TV 2s nye Premier League-priser nærmer seg 1000 kroner i måneden. Hopper du av eller blir du fortsatt betalende abonnent?

- Blir et nei fra meg. Premier League-sendingen til TV2 er en av de få gode sportssendingene vi har i Norge, men ingen sportsending er verdt 1000 kroner i måneden. Tilgang til sport, og spesielt fotball, begynner å bli litt vel pengedrevet, noe som er trist når man ser på fotballens røtter og opphav. Jeg kjøper tilgang til Formula 1s offisielle sending og den koster nesten det samme for et helt år, som det gjør for PL én måned.

- Speedo - yay or nay?

- Yay all the way!