Navn: Astrid Valen-Utvik

Alder: 46

Stilling: Juryleder for Vixen Awards, samt eier og strategisk rådgiver for Valen-Utvik AS.

- Hvor går årets ferie? 

- Årets ferie tilbringes i Norge, og aller mest her hvor vi bor, på Nesodden. Vi er veldig glade i å være her på sommeren, og særlig når vi får noen av våre kjære bergenservenner på feriebesøk. Feriebesøk og fint vær er i grunn det som er sommer for oss. Noen utflukter hit og dit, lange dager på Hellviktangen (den fineste stranden på Nesodden) og lange kvelder på terrassen. Vanligvis liker vi å være noen uker i København hver sommer også, men i år ble det byttet ut med noen hotellovernattinger i Oslo, og det var jammen fint det også. Oslo stråler for tiden!

- Hvordan har koronapandemien påvirket influencernes arbeid i sosiale medier? Har kreativiteten blomstret, eller har de blitt kjedeligere å følge med på? 

- Mitt inntrykk er at mange av de influencerne jeg følger med på, har vært ute og reist i Norge i sommer og at de har delt nydelige bilder fra idylliske Norge. Av kommersielle samarbeid har ikke jeg fått med meg så mange i sommer, så kanskje det har vært roligere på den fronten i sommer? Vi scroller jo en del i sosiale medier selv om det er sommerferie, men mitt inntrykk er at internett er et mye roligere sted i juli. Kanskje noen av influencerne har tatt seg litt velfortjent avkobling også? 

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hva spiser du? 

- Oj, dette er nesten for stort for min sommerhjerne å svare på! Snakker vi et realistisk svar her eller kan det være avdøde eller historiske personer...? Jeg velger den realistiske varianten, og går for å invitere tre jeg blir skikkelig inspirert av, og som jeg ikke har sett eller fått skravlet med på alt for lang tid; Cecilie Thunem-Saanum, Anita Krohn-Traaseth og Siri Abrahamsen. Vi skal spise Cæsar-salaten på Atlas, restauranten til hotellet Amerikalinjen i Oslo, for den har jeg fått fullstendig hang-up på i sommer! Det kommer til å bli en utflukt for gode diskusjoner om business, bokskriving og den berømte work/life balance. Jeg gleder meg allerede! 

- Hvilke bøker eller TV-serier har du spart til sommeren for å pløye deg gjennom? 

- Av bøker er jeg godt i gang med Simon Sinek sin «The Infinite Game», og neste bok på listen i sommer er Anita Krohn-Traaseth sin «Fisken på disken». På TV-seriefronten er min datter på 13 år og jeg nå i gang med «Dickinson» på Apple-TV+, og jeg liker virkelig den moderne måten å fortelle en spennende, historisk fortelling på. Vi er snart klare for sesong 2! 

- Hvordan vil det bli i Norge med Trygve Slagsvold Vedum som statsminister? 

- Da tror jeg vi blir kjent som det landet med den mest lattermilde statsministeren, og det er ikke det jeg tror vi trenger i Norge akkurat nå ;) 

- Hva var det første du gjorde da landet begynte å åpne opp igjen? 

- Det tok litt tid før jeg gjorde så veldig mye annerledes enn da samfunnet var mer nedstengt, men noe av det første jeg gjorde var å ta en tur til Oslo med familien. Selv om vi bor rett utenfor har vi knapt vært i Oslo på halvannet år, og det var virkelig koselig å være turist i egen by og nyte storbylivet noen dager. 

- Hvilken norsk toppleder har imponert deg mest det siste året? 

- Her må jeg nesten si Camilla Stoltenberg, tror jeg. Denne pandemien har vært tøff for hele verden, men jeg er virkelig stolt av hvordan FHI og norske myndigheter har klart å ta valg som har holdt antall smittede, og ikke minst antall døde, såpass lave som de tross alt er nå. Som vi ser fra land veldig like oss, kunne det gått veldig mye verre enn det har gjort i Norge, og det å ha det ansvaret og ta de valgene hver dag, i så lang tid... Altså, jeg er så glad det der ikke er min jobb, for jeg hadde knekt fullstendig av alt det ansvaret. 

- Trenger vi en ny lov som setter en grense på hvor mye Amedia, Schibsted og Polaris Media kan eie av aviser i Norge? 

- Jeg har ikke satt meg godt nok inn i dette til å uttale meg alt for bastant her, men jeg tenker vel at vi har et lovverk i Norge allerede, som skal hindre at vi får monopolister og at den type eierskap dermed reguleres av dette. 

- Bør det eller bør det ikke være forbudt for norske kjendiser å stille opp i reklamefilmer for utenlandske spillselskaper, eller må regjeringen roe seg litt i kampen mot spillselskapene? 

- Jeg tenker definitivt ikke at regjeringen skal roe seg på noen som helst måte i kampen mot spillselskapene. Dette er selskap som vi vet gjør mye skade på mange folk sine liv, og dermed også på deres pårørende, og at regjeringen går grundig til verks for å finne ut av hvordan den bransjen best mulig kan reguleres, tenker jeg er helt strålende. Når det er sagt; jeg vet ikke om det er hvorvidt norske kjendiser stiller opp i reklamefilmer for dette eller ei som vil være utslagsgivende for en bedre håndtering av denne bransjen. Jeg ville heller startet med det at man kan skaffe seg kredittkort etter kredittkort etter kredittkort, helt uavhengige av hverandre og til en vill rente (når du først ikke kan betale), og på den måten skaffe seg raske penger å spille for - men samtidig sørge for å grave seg lengre og lengre ned i gjørmen, slik at det kan virke umulig å komme seg ut og fri. 

- Speedo - yay or nay? 

- Det er nok et hell no fra meg på speedo, gitt.