Det europeiske fotballforbundet (UEFA) benektet søndag å ha bannlyst regnbuefargede effekter fra stadion i Budapest eller andre EM-arenaer.

Forbundet rykket ut med en uttalelse etter meldinger om at regnbueflagg og andre effekter ble konfiskert ved inngangene i Budapest før EM-kampen mellom Nederland og Tsjekkia.

UEFA måtte tåle massiv kritikk etter å ha nedlagt forbud mot at EM-stadion i München skulle lyssettes i regnbuefarger i forbindelse med kampen mellom Tyskland og Ungarn i gruppespillet. Det ble oppfattet som en politisk protest mot en ungarsk lov som forbyr «promotering av homofili» overfor mindreårige.

- UEFA har i dag informert Ungarns fotballforbund om at regnbuefargede symboler ikke er politiske, og at slike symboler skal tillates på stadion i tråd med vår Equal Game-kampanje som har til mål å bekjempe alle typer diskriminering, inkludert den som rammer LHBT+-samfunnet, står det i Uefa-uttalelsen.

UEFA benektet også meldinger i nederlandske medier om at forbundet har bannlyst regnbuesymboler fra fansonen i Budapest.

- Fansonene er underlagt lokale myndigheters kontroll, står det.