På den siste arbeidsdagen på Stortinget før sommeren tok «Politisk Kvarter» på NRK også farvel med noen av landets ledende politikere, som alle gir seg i rikspolitikken og ikke stiller til gjenvalg i det kommende stortingsvalget. Inviterte i studioet var Liv Signe Navarsete, Martin Kolberg og Trine Skei Grande

Den tidligere Venstre-lederen Skei Grande benyttet anledningen til å oppsummere 20 år i rikspolitikken og hvordan hverdagen til en politiker har endret seg. 

- Jeg har opplevd både oppturer og nedturer som politiker, men det som strukturelt har forandret seg i politikerhverdagen, er at vi har ikke noen deadline lenger i mediene. Det var det jo da jeg begynte på Stortinget, sier Skei Grande.

Hun mener utviklingen der politikere skal betjene et stadig større antall medier, er noe av grunnen til det voksende rådgiverkorpset i politikken.

- Mediene forventer svar og de forventer svar kontinuerlig. Det er blitt en annen dekning av politikken. Tempoet har endret seg og måten å jobbe på, sier hun. 

Hun mener personfokuset på toppolitikerne i mediene har gjort det mindre attraktivt å fremme politiske standpunkt.

- Det jeg ser er at personen blir viktigere enn politikken og det å markedsføre seg som person og merkevare har blitt viktigere enn det å markedsføre et politisk standpunkt. Du får spørsmål fra journalister hvor du lurer på om de egentlig er interessert i hva du mener, eller er de bare interesserte i hvordan du er som person, sier Skei Grande.