Frithjov Angel Nerby (31) begynner i rådgivnings- og revisjonsgiganten EY i Norge. Han ble først ansatt som PR- og kommunikasjonssjef hos EY i Norge, men i tillegg til å få ansvaret for PR og kommunikasjon i Norge blir han også ansvarlig for tettere samarbeid mellom de nordiske landene. 

- Det er utrolig gøy å bli vist så mye tillit fra start. Jeg har jo tidligere jobbet med kommunikasjon for både store og små selskaper, men hovedansvar for PR i et selskap med over 8.000 ansatte i Norden, er nok det største til nå. Heldigvis har jeg et bra team med meg i alle landene. PR er et fag som er avhengig av sterk lokal forankring og tilstedeværelse. Samtidig tror jeg vi skal få til gode synergier i et tett samarbeid mellom landene, sier Nerby.

- Skyhøye forventninger
Nerby kommer til EY Norge fra en jobb i PR-byrået til Publicis, MSL. Men han har også jobbet som pressesjef for den frivillige organisasjonen Klimabrølet, som ble årets nyord i 2019.

Grønn omstilling, mangfold, nye måter å jobbe på og smittevern er bare noen av bevegelsene som preger næringslivet om dagen, mener han. 

- Forventningene til hvordan selskaper skal opptre er skyhøye. Det er bra. Næringslivet har et stort ansvar i at Norge lykkes med å legge om til et mer bærekraftig samfunn. Omdømmet til et selskap avgjøres ikke av hva selskapet sier, men av hva det gjør. Her er EY allerede gode, men vi skal bli enda bedre. Jeg gleder meg til å jobbe med å innfri forventningene fra samfunnet, sier Nerby.

- Kommunikasjon og bærekraft
Gunilla Resare
, nordisk kommunikasjonsdirektør i EY, er godt fornøyd med ansettelsen av Nerby som ny PR-sjef, og mener det er avgjørende at unge krefter også slipper til.

- Næringslivet står overfor en svært viktig oppgave i årene som kommer. Vi skal reise mindre, jobbe mer digitalt og sammen legge om til et bærekraftig arbeidsliv. Vi mener at en mangfoldig arbeidsplass gjør oss bedre i stand til å lykkes med oppgavene vi alle har i vente. Frithjov tar med seg en kompetanse på både kommunikasjon og bærekraft, og et pågangsmot som er akkurat hva EY trenger nå, sier Resare.